Proslavljeni odbojkaški trener za "Republiku": Nije trebalo da prekidamo prvenstvo

Autor:

Sport

12.05.2020

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi se bore da nastave da igraju, a mi završavamo sezonu, kaže trener odbojkašica Vizure

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Proslavljeni odbojkaški trener Jovica Cvetković u razgovoru za naš portal istakao je da je OSS napravio grešku što je odlučio da obustavi šampionate. Tako su titule pripisane Vojvodini u muškoj i Tentu u ženskoj konkurenciji.

Šta mislite o stanju u srpskoj klupskoj odbojci?

- Mi u poslednje vreme gubimo korak sa našim radnim sistemom, zahvaljujući nekim stvarima sa strane. Gubimo korak sa tretmanom u mlađim kategorijama, sa ligama, sa odnosom i saveza i države. Nije država toliko kriva, koliko smo mi krivi. Jer ovo su trenuci u kojima smo napravili vrhunske rezultate i u muškoj i ženskoj selekciji. Mi to iz odbojke ne koristimo dovoljno zato što nemamo dovoljno inicijative prema državi i prave stvari da predložimo. Imamo problem sa muškom odbojkom jer nam tu pada kvalitet. Jer tamo gde smo sad, moramo to održavati. I ne samo to, nego i pojačavati.

Šta možemo oćekivati od odbojke na svetskom nivou, s obzirom na sve što se dešava?

- Mi smo prekinuli ligu i to nismo smeli da uradimo, To je neozbiljno, jer nas to vodi ka putu koji je imao rukomet. Sve se sad bore da nastave da igraju, da budu aktuelni, mi prekidamo sezonu i to je katastrofa za našu ligu i odbojku. Problem je što ćemo mi biti bez medijske pokrivenosti sedam-osam meseci, a to nismo smeli da izgubimo.

Muška reprezentacija nije se plasirala na Olimpijske igre.

- Mi moramo da budemo realni i za mene nije iznenađenje što su momci ispali iz konkurencije za Olimpijske igre, velika je konkurencija. Osam ekipa može da uzme medalju na svakom takmičenju. Ipak, možemo da se nadamo medaljama i u muškoj i u ženskoj reprezentaciji.

Kakva su vaša iskustva iz Irana i Saudijske Arabije?

- Iran je jako ozbiljna zemlja, sve se zna kako funkcioniše. Ali su mudri ljudi, vredni su i radni, slični su nama. Potrebno je bilo samo kod njih napraviti sistem u odbojci. Tu je bilo i najlepše i najteže. Trebalo je napraviti taj sistem po kom će da se radi. Ja sam napravio četvorogodišnji plan po kom smo radili. Bilo je tu izvanrednih igrača sa kojima sam dole funkcionisao. Imao sam program ubrzanog razvoja talentovanih igrača, napravio sam im teretanu, radili smo mnogo. Mene tamo zovu sejed, što je pandan tituli sera u Engleskoj, a voli me i njihov narod. Oni su neviđen potencijal. Stvorili smo četiri generacije igrača. U Saudijskoj Arabiji je teško, dosta su drugačiji od Irana. Odbojka je drugačija nego u Iranu.

Kakve su vam ambicije u budućem periodu?

- Sada sam u Vizuri i moje ambicije su vezane za taj klub, gde radimo kvalitetno i najbolje što umemo. Inače ja sam dosta vezan i dalje za Iran, pa često držim seminare za provincije, države po mom nekom programu koji je cenjen kod njih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading