Vanja Udovičić: Ukinuta ograničenja, sport u dvoranama kreće od ponedeljka!

Autor: Telegraf.rs, Republika

Sport

07.05.2020

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić saopštio je da se sport u dvoranama vraća.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije
Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta

Od ponedeljka 11. maja, sportisti će moći da treniraju u zatvorenim halama.

Takođe će biti ukinuta ograničenja za treninge na otvorenom, pošto je do sada bilo dozvoljeno da na jednom treningu bude maksimalno 10 osoba.

- Sport je već nekoliko dana aktivan i krenuo je u jednom laganom ritmu da se vraća u punom kapacitetu. Naša želja je da u narednih nekoliko dana omogućimo sportu da zasija punim sjajem i da u punom kapacitetu mogu svi sportisti da se vrate trenažnom procesu i u tom smislu, zbog povoljnije epidemiološke situacije, odlučeno je da sportisti mogu da se vrate da treniraju i u zatvorenim sportskim objektima, očekujemo da od ponedeljka krene apsolutno normalno treniranje i u otvorenim i u zatvorenim sportskim objektima i očekujemo da će se sport od ponedeljka da se vrati jednom ustaljenom ritmu svojim navikama i da će naši sportisti ponovo da nas uveseljavaju i da nam daju pozitivnu nadu u narednom periodu da će naši šampioni blistati punim sjajem - rekao je Vanja Udovičić za "Telegraf".

RepublikaFoto: Tanjug

Preporuke o ponašanju sportista i dezinfekcijama objekata ostaju na snazi.

- Očekujemo da od ponedeljka budu ukinuta ograničenja za treninge i broj ljudi na treninzima. Da se treneri i tehničko osoblje pored terena pridržavaju jasnih instrukcija, da moraju da nose i maske i rukavice, da sportski tereni moraju da budu prilagođeni današnjici, da moramo da se pridržavamo perporuka dezinfekcije sportskih objekata, da nakon završenog treninga mora da se dezinfikuje ponovo ceo sportski objekat, da mora da se omoguće higijenski uslovi za presvlačenje sportista i boravak u njemu - jasan je ministar.

Rekao je i da će sportisti biti primer ponašanja.

- Ono na čemu ćemo mi insistirati jeste da način postupanja sportista bude takav da se pošalje poruka da je neophodno da shvatimo da su standardi i okolnosti u kojima živimo drugačiji u odnosu na to kako je bilo pre dva meseca i da neke navike i stilovi života moraju da budu promenjeni i prilagođeni trenutnoj situaciji - istakao je on i dodao:

- Sport treba da bude lider i da kroz takav mehanizam šaljemo takvu poruku da naša pojedinačna odgovornost i zaštita građana budu na prvom mestu. Bez obzira na to što su sada u sportu olakšavajuće okolnosti i što otvaramo barijere koje su postojale, i dalje je na snazi jako snažan crveni alarm, moramo da budemo svesni da preporuke moraju da se pridržavaju i da pojedinačna odgovornost svakog od nas mora da bude prioritet - zaključio je Vanja Udovičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading