Legenda srpskog vaterpola zbog korone odlazi u penziju?

Autor:

Sport

05.05.2020

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši reprezentativni golman vaterpolo reprezentacije Srbije Slobodan Soro razmišlja o kraju karijere.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ilustracija

Soro iza sebe ima dobru sezonu u Laciju, ali, uprkos tome, razmišlja da završi karijeru.

Razlog je tekuća pandemija koronavirusa, koja je uslovila prekid sezone.

- Mi iz vodenih sportova nemamo drugog načina da treniramo nego da vežbamo na suvom. Posle tri godine i istrčanog Beogradskog maratona, ponovo sam počeo da trčkaram... Sada vežbam od tri do pet puta nedeljno. Ne želim sebe da opterećujem preteranim treninzima - rekao je Soro za "Večernje novosti.

Golman koji nosi kapicu Brazila od 2016. napunio je 41 godinu, a ističe da je ove sezone u Rimu uživao. Ipak, možda je ovo kraj.

- Posle bilo koje pauze optimalnu formu dostižem za mesec, mesec i po dana. Toliko je meni potrebno da se vratim u normalu. Sada prvi put razmišljam šta dalje, jer se ovoj pauzi ne nazire kraj. To je drugi momenat. Nekako je drugačije kada si u glavi spreman i znaš kada treba da nastaviš, a ovako posle 25 godina prvi put imam pravi odmor. Često mi prođe kroz glavu da li ću više igrati vaterpolo. Fizički mogu da se vratim relativno brzo u formu, ali počinjem da se lomim, ova situacija je za ceo svet velika trauma i niko ne zna kako će posle svega ovoga izgledati određena zanimanja, šta će biti sa sportom, vaterpolom - ističe Soro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading