Borovčanin novi predsednik bokserskog saveza: RIVALI ĆE DRHTATI PRED NAMA!

Autor:

Sport

13.10.2017

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boks u Srbiji vraća se na stare staze slave, a jedan od glavnih zagovornika je naš najbolji bokser Nenad Borovčanin, koji je u petak izabran za predsednika Bokserskog saveza Srbije.

RepublikaFoto: facebook.com/Nenad Borovčanin
Borovčanin (levo) namerava da vrati boks na veliku scenu u Srbiji

Iskusni borac svestan je posla pred kojim se nalazi, a u razgovoru za Srpski telegraf ističe da ni u jednom trenutku neće spustiti gard, kao što to nije radio ni u ringu.

- Glavni cilj nam je da srpski boks vratimo na svetsku mapu. Nekada su poznatim bokserima klecale noge kada bi čuli da treba da se bore protiv naših boraca, želimo da opet drhte pred nama. Već smo krenuli prema tome, pa smo preuzeli organizaciju Zlatne rukavice 25. novembra u Beogradskoj areni. Savez je, uz podršku predsednika države Aleksandra Vučića, već preduzeo prve korake, pa će naši takmičari posle tri godine pauze ponovo na tronedeljne pripreme pred ovaj važan turnir. Idu u Makedoniju, a onda će vrhunac forme da izbruse kod kuće - istakao je bivši šampion Evrope u WBO verziji i četvrti bokser sveta.

Savez će organizovati besplatne škole boksa širom Srbije

Desna Borovčaninu biće Miloš Gobeljić, u kojeg ima veliko poverenje, a do kraja godine biće formiran i novi Upravni odbor. Jedan od projekata na kojem će svi zajedno raditi je popularizacija boksa kod najmlađih.

- Srbi su hrabar narod, zato su nam borilačke veštine i boks u genima. Na tim osnovama želimo da što više mladih počne da trenira. Želimo da u svakom gradu omogućimo besplatne škole boksa za decu, da tako proširimo bazu i iz nje dobijemo šampione svetskog kalibra - dodaje Borovčanin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading