RSS posle neočekivane odluke: Oštećeni smo!

Autor: b92.net

Sport

24.04.2020

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković prokomentarisao je neverovatnu odluku EHF-a.

RepublikaFoto: Starsport
Rukometaši Srbije

Evropska rukometna federacija donela je presedan da Srbiju ostavi bez plasmana na Svetsko prvenstvo u Egiptu tako što je na osnovu plasmana izabrala Sloveniju kao pobednika.

Glasovima članova Izvršnog odbora EHF, među kojima je Đurković, odlučeno je da se ne igraju utakmice baraža za SP u junu.

- Odluka je preuranjena, sportsko rešenje mora da ima prednost u odnosu na administrativno-birokratska i "zeleni sto". Sve reprezentacije koje su morale da igraju plej-of, a izgubile su, su oštećene- rekao je Đurković za B92.net.

RepublikaFoto: Republika
Božidar Đurković i bivši selektor Srbije

Šta može da učini u ovom trenutku, odnosno ima li prostora za žalbu, odgovorio je Đurković.

- Teško da može bilo šta da se učini, ali moramo da probamo. Uz nas tu su oštećeni Makedonija, Rusija, Poljska... Odluka je doneta zbog problema sa kalendarom i svih dešavanja oko koronavirusa, zabrana okupljanja. Sve razumem, ali ne i takvu odluku- rekao je Đurković.

Đurković je bio među desetak članova IO EHF, kao predsednik takmičarske komisije, ali je nadglasan.

- Takmičarska komisija je predlagala sportsko rešenje, ali je većina odlučila. Teška odluka je doneta, moralo je drugačije da se razmišlja. Takve odluke idu na štetu svih- zaključio je Đurković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading