Odloženo i EP u atletici - do daljnjeg!

Autor:

Sport

23.04.2020

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropsko prvenstvo u atletici, koje je trebalo da se održi od 25. do 30. avgusta na pariskom "Šarletiju" u potpunosti je otkazano zbog pandemije koronavirusa i malog broja slobodnih termina u 2021. godini.

Ivana Španović

Organizatori u Gradu svetlosti, nakon sastanka sa Francuskom atletskom federacijom, čelnicima države i ministarstvima sporta i policije, bili su primorani da donesu ovakvu odluku, čak i pre krajnjeg roka, 1. maja.

- Borili smo se do kraja da se ovaj šampionat održi, tražili smo i najmanju šansu, ali smo na kraju ipak odlučili da sve otkažemo- izjavio je za "L'Ekip" Žan Grasija, predsednik organizacionog odbora.

- Bilo je puno razgovora prethodnih mesec dana. Na kraju su i čelnici evropske atletike s razumevanjem prihvatili ovakvu odluku, jer znaju da smo dali sve od sebe. Želeli smo da i u 2020. sportistima ponudimo nešto zanimljivo, ali na kraju nismo uspeli u svojoj nameri. Plašim se da će ovo biti "bela godina, kada je sport u pitanju- rekao je Garsija.

On je objasnio zašto kao organizatori nisu tražili neki novi termin u 2021. godini.

- Kratko smo razmatrali mogućnost da se šampionat održi naredne godine. Vrlo brzo smo došli do zaključka da će koronavirus biti stalna pretnja i u 2021. Zbog Olimpijskih igara biće i malo termina, a uslediće užasna ekonomska kriza i sport će postati poslednja briga ljudi u nekom narednom periodu- upozorio je Grasija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading