Pijetlović planirao da se oprosti od reprezentacije na OI: Kako izdržati do Tokija?

Autor: Novosti/Republika

Sport

14.04.2020

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MNOGI su zbog pandemije virusa korona primorani da iz korena menjaju planove. Jedan od njih je i naš trofejni vaterpolista Duško Pijetlović, koji je želeo da se ovog leta u Tokiju oprosti od reprezentacije. Ali, Olimpijske igre su pomerene za godinu dana i slavni sidraš ne zna da li će idućeg leta zaigrati na najvećem takmičenju.

RepublikaFoto: Starsport
Duško Pijetlović

- U nezgodnom sam položaju. Zbog Tokija sam ostao u reprezentaciji, jer je oproštaj na Olimpijskim igrama kruna karijere svakog sportiste. Sada bi trebalo to da produžim, a dogodine ću imati 36 godina. U suštini trebalo bi da se igra, ali je pitanje da li ću biti u stanju da zadržim vrhunski nivo, da li ću biti fizički spreman i, na kraju krajeva, da li ću ispuniti zahteve selektora - ističe Pijetlović.

Duško naglašava da je mnogo pitanja, dilema, ali da će o toga kako bude tekla sezona zavisiti i njegova odluka:

- Prirodno je da su zbog pandemije odložene Igre, a i da nisu ne znam kako bismo se spremili za mesec dana kada smo svi ispali iz forme. U svakom slučaju, meni ovo ne odgovara.

Trofejni centar podvlači da ima dosta stvari koje mogu da utiču na njegovu karijeru:

- Sada nisam ni pametan šta valja činiti. Sačekajmo da sve prođe. Ono što je dobro za mene jeste da sam izlečio povrede koje su me godinama mučile. Sada se mnogo bolje fizički osećam.

Zvezda mađarskog Solnoka podseća da je 28 dana bio u kućnoj izolaciji, jer je reprezentacija uoči vanrednog stanja bila na kratkim pripremama u Grčkoj.

- Vreme sam iskoristio da popravim sve što se dalo popraviti u stanu, da očistim stan, da sa suprugom sredim one fioke koje obično ostavljamo za sutra. Mnogo mi je prijalo to što sam sve vreme bio sa sinovima. Družili smo se, igrali. Jer, ja sam zbog obaveza dugo odsutan, a kada sam u Beogradu na pripremama reprezentacije, sa njima se viđam samo na par sati. Meni je porodica uvek na prvom mestu, kad god sam slobodam maksimalno sam joj posvećen. Ali sada smo bili zajedno 24 sata. Najviše je nadrljala supruga, jer je jedina mogla da ide u kupovinu. Zbog izolacije tek sam se juče video sa bratom Gojkom - priča Duško.

Jedan od najboljih vaterpolista sveta planira da i sledeće godine igra za Solnok:

- Kako je sezona prekinuta, spreman sam na dogovor sa njima. Sa poštenim ljudima uvek se nađe kompromis - ističe Pijetlović.

- Jedina dobra stvar u ovoj nesreći koja je zadesila ceo svet je to što su se svi vratili porodici, što je ona dobila još više na značaju. To vidim i iz razgovora sa prijateljima. Meni je ceo dan ispunjen, a imam sreću da supruga dobro i kuva, tako da je nabačen i koji kilogram. Biće posla za kondicione trenere, za rad u teretani, da bismo se vratili u normalu - ističe Pijetlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading