Novi Sad se oduvek ponosio olimpijcima, Gerić: UZELI SMO DVE, A MOGLI SMO I TRI MEDALJE!

Autor:

Sport

11.10.2017

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastup na Olimpijskim igrama i donošenje medalje u rodni grad su san svakog sportiste. Novi Sad, uz Beograd, dao je najviše olimpijaca našoj zemlji, pa čak i Austrougarskoj, za koju je Momčilo Tapavica osvojio bronzu u tenisu na prvim Igrama 1896.

RepublikaFoto: Starsport
Gerić je doneo zlato iz Sidneja u Novi Sad

Najviše predstavnika Novi Sad je imao u Atlanti, tačno vek kasnije, kada je u timu Jugoslavije bilo 11 Novosađana, koji su se vratili sa šest odličja oko vrata.

Aleksandra Ivošev osvojila je tada zlato i bronzu u streljaštvu, a najviše medalja su pojedinačno doneli odbojkaši. Među njima se bronzom kao najmlađi okitio Andrija Gerić.

- Naša generacija bila je plod odličnog rada u OK Vojvodina, koja je dala okosnicu reprezentacije. Nekoliko momaka je u Vošu došlo u mlađim kategorijama, a bili smo tu i nas trojica rođenih Novosađana - Slobodan Boškan, Vasa Mijić i ja. U Atlanti smo napravili veliko iznenađenje, dok smo u Sidneju 2000. uzeli zlato i ispunili ono o čemu smo maštali. Šteta što medalju nismo osvojili i u Atini četiri godine kasnije, ali pokosio nas je virus, pa smo izgubili od Rusa u četvrtfinalu - prisetio se Gerić za Srpski telegraf.

NAPOMENA: Stavovi izneti u ovom tekstu nužno ne izražavaju stavove opštine Novi Sad.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading