(VIDEO) Hranite se kao olimpijac: Kako izgleda dnevna ishrana jednog rvača?

Autor:

Sport

27.03.2020

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za olimpijskog borca Džordana Burougsa, uravnotežena ishrana koja je prepuna vitamina i minerala važan je deo svakodnevnice. U nedavnom intervjuu za Mens' Health, Džordan je otkrio kako izgleda njegova uobičajena ishrana tokom jednog dana.

RepublikaFoto: youtube.com/menshealth
Džordan Burougs

 - Rvanje je jedan od retkih sportova u kojem zapravo trebate da održavate određenu težinu - kaže Burougs. Sve što on unese u svoje telo bitno je za to gorivo - od trenutka kada krene u teretanu do odlaska kući uveče kako bi bio sa porodicom.

 - Kako sam rastao, kaže Burougs, morao sam da shvatim da će se sve ono što unesem u telo odraziti na moj napredak. Što je gorivo bolje, to su bolje performanse.

Pa kako izgleda jedan njegov dan? Počinje u 6:30, kad se budi kako bi napravio svoj zeleni smuti.

Sastojci: Špinat, avokado, bademovo mleko, semenke, kurkuma, bademov puter i nešto proteina u prahu na biljnoj bazi. I to je sve pre nego što krene u teretanu u 9:00 sati.

 - Pokušavam da jedem sat ili dva pre nego što treniram - kaže on. 

- Volim da je moje telo relativno gladno - ne puno, ali da nije opterećeno. Volim da dobijem potrebne hranjive sastojke, ali i dalje mogu da radim na visokom nivou.

Oko 13:00 rvač odmara i odlazi na ručak, koji se obično sastoji od visokoproteinskog omleta sa sosom od povrća i voćnom salatom sa strane. Možda izgleda kao puno hrane, ali sve mu pomaže da se oporavi pre nego što se vrati u teretanu na još jednu sesiju.

Što se tiče večere, Džordanov izbor je relativno jednostavan. Ljubitelj je morske hrane od detinjstva i često bira losos sa sosom od špinata, pečurkama i slatkim krompirom.

 - Želim da budem dosledan u svemu što radim - kaže Burougs o svojoj dnevnoj ishrani.

 - Želim da se oporavim na visokom nivou i nastupam na visokom nivou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading