Prekinut i Turnir kandidata izazivača u šahu

Autor:

Sport

26.03.2020

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turnir kandidata za status izazivača svetskog šahovskog šampiona Magnusa Karlsena, koji se održava u ruskom Jekaterinburgu, prekinut je danas posle odigranih sedam od predviđenih 14 kola, objavila je Svetska šahovska federacija (FIDE).

RepublikaFoto: http://serbiachess.com/
Šah

 - Ruska vlada donela je danas odluku da se od 27. marta prekida vazdušni saobraćaj s drugim državama bez vremenskog okvira do kada će to trajati. U takvoj situaciji FIDE ne može da nastavi sa odigravanjem turnira, jer ne može da garantuje kako igračima tako i sudijama siguran povratak kućama. Zbog toga sam odlučio da prekinemo turnir koji će se nastaviti kasnije, a tačni datumi odigravanja biće objavljeni čim to bude moguće, s obzirom na pandemiju virusa korona - izjavio je predsednik FIDE Arkadij Dvorkovič.

On je istakao i da rezultati prvih sedam kola važe, pa će se turnir nastaviti odigravanjem partija 8. kola.


Turnir kandidata poslednjih dana bio jedini vrhunski sportski događaj koji se održavao u svetu, pa je mečeve uživo putem Jutjub kanala FIDE pratilo stotine hiljada gledalaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading