Dragana Belojević: Da svi budemo složni!

Autor:

Sport

23.03.2020

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom aktuelne situacije u našoj zemlji, kada je koronavirus počeo da odnosi prve živote i kada čelni ljudi naše zemlje i doktori apeluju da ostanemo kući, javnosti se obratila i Dragana Belojević, gradska sekretarka za sport i omladinu grada Beograda.

RepublikaFoto: Promo foto
Vesna Ćilerdžić i Dragana Belojević

- Obraćam se javnosti kao gradska sekretarka za sport i omladinu, ali i kao majka, supruga i bivša vrhunska sportistkinja. Kako je rekao i predsednik države Aleksandar Vučić, borimo se protiv nevidljivog neprijatelja. A takva borba je svakako najteža. U danima koji su pred nama moramo pre svega voditi računa o našem zdravlju, kako bi sačuvalo i zdravlje naše dece i zdravlje drugih u gradovima u kojima se nalazimo. Ako vrhunski sportisti mogu da budu u svojim stanovima i da se pridržavaju uputstava, onda molim i sve druge građane da se toga pridržavaju. Budite sa prijateljima na vezi putem poruka i telefona, pratite situaciju uz tv, društvene mreže i radio. Dosta slobodnog vremena koje ćete imati provodite sa porodicom koja je sa vama, a naravno jedan deo vremena iskoristite za vežbe, kako bi telo bilo u kondiciji – poručile je Dragana Belojević, gradska sekretarka za sport i omladinu Grada Beograda.

Nekoliko sportskih udruženja obratilo se vašem sekretarijatu sa predlogom da se i pored uvedenog Vandrednog stanja deci dozvoli da idu na treninge, kako bi plaćali članarinu

- Kod sportista najbolje znamo šta znači reč TIM. I isto tako da u toj rečenicima nema mesta za reč JA. Svako ima pravo da predlaže, ali mislim da o bilo kakvim grupnim okupljanjima ne trebamo razmišljati trenutno. Tako ispada da razmišljamo da se nešto loše neće desiti nama, našoj deci, našim bližnjima. To nikako nije dobro. Sekretarijat za sport i omladinu ima svrhu da pomaže u razvoju pre svega mladih i to kroz razne programe itekako dobro radimo. Ali sada se nikako ne treba izlagati šansi da se dobije bolest, već se striktno moraju poštovati naredbe koje donosi Vlada Srbije. Mnogo stvari su godinama unazad Srbi preživeli. I zato ajmo sada da svi budemo složni i da uskoro iz ovoga izađemo kao pobednici. Zbog budućnosti naše dece, zbog budućnosti Srbije ali i celog sveta – istakla je Dragana Belojević, jedna od najboljih rukometašica sa ovih prostora.

Gradski sekretarijat za sport i omladinu u partnerstvu sa Beogradskom asocijacijom za školski sport započeo je akciju “Vežbajte kod kuće”, koja je namenjena predškolcima i učenicima osnovnih škola. Za više informacija posetite sajt www.skolskisport.com, kao i društvene kanale na fejsbuku @bgskolskisport i instagramu (bgskolskisport). Takođe obaveštavamo javnost i da aktuelne informacije možete pratiti i na instagram strani sekretarijata (sportiomladinabeograd).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Samosvesna građanka

23.03.2020 16:58

A maske, rukavice, međusobna udaljenost najmanje dva metra?