Zbog koronavirusa odloženo Evropsko juniorsko prvenstvo u veslanju u Beogradu!

Autor:

Sport

21.03.2020

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bord Evropske veslačke konfederacije, Svetska veslačka federacija i Veslački savez Srbije doneli su odluku da, zbog pandemije Kovida-19 (koronaviurs) bude odloženo Evropsko juniorsko prvenstvo u terminu u kojem je prvobitno planirano - 30. i 31. maja na Adi Ciganliji.

RepublikaFoto: FISA/Igor Meijer
Bez spektakla u prestonici Srbije

U okviru iste odluke stoji i napomena da je odlaganje takmičenja moguće, a da li će EP za juniore biti pomereno za leto, ili jesen, zavisiće isključivo od razvoja situacije sa koronavirusom - Veslački savez Srbije svakako će se ponašati u skladu i sa odlukama Vlade Republike Srbije i sa preporukama zdravstvenih vlasti.

Od toga će i zavisiti da li će Svetskoj veslačkoj federaciji (FISA) i Evropskoj veslačkoj konfederaciji (EVK) uopšte i biti predložen novi termin takmičenja

Veslčaki sport je pandemijom koronavirusa pogođan kao i svi sportovi, a FISA i EVK su u konstantnom kontaktu sa nacionalnim veslačkim savezima, razumeju koliko je za sve ovo veliki udar u takmičarskom, organizacionom i finansijskom smislu, ali će sve odluke donositi, čemu se već priključio i Veslački savez Srbije, isključivo u interesu zdravlja i bezbednosti veslača i veslačica, veslačkih radnika i stanovništva, odnosno opšte populacije.

Pri donošenju takvih odluka FISA i EVK se rukovode informacijama i preporukama koje stižu od Svetske zdravstvene organizacije, međunarodnih zdravstvenih eksperata i odlukama vlada i zdravstvenih vlasti zemalja članica FISA i EVK.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading