Trenirali smo sa Strahinjom Jovančevićem: Doneću Srbiji medalju iz Pariza!

Autor: Todor Petković

Sport

12.03.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strahinja Jovančević (27) višestruki je prvak Srbije u skoku udalj i vlasnik nacionalnog rekorda u toj disciplini sa 8,03 metra. Taj rezultat postigao je u finalu Evropskog dvoranskog prvenstva u Glazgovu, na kom je osvojio bronzanu medalju.

Dvostruki uzastopni najbolji atletičar Srbije ugostio je na treningu reportera Srpskog telegrafa koji se iz prve ruke uverio u to koliko je zahtevna disciplina u kojoj Beograđanin teži savršenstvu.

Iako fin, pristojan i nasmejan, Jovančević nas je odmah uveo u dril. Bilo je tu raznih vežbi, od trčanja, skokova u mestu, iskoraka, sve što nam je bilo potrebno da se pripremimo. A onda konačno i skokovi udalj.

- Hajde, brže, nisi dobro postavio nogu, više se odrazi - vikao je Strahinja, dok je pesak leteo svuda okolo. U svemu tome on ništa nije bio pošteđen, već je uporedo skakao sa nama. Strahinja je učio nas kako da skačemo, a ulogu učitelja i trenera u njegovom životu ima otac Milorad.

- Prednosti su velike jer vas poznaje i ne samo na treningu nego i van njega. Želi vam sve najbolje. Ima tu i druga strana, gde će te roditeljima mnogo lakše prigovoriti, pa može doći do neke male svađice, ali mi se trudimo da na treningu budemo trener i pulen, a van toga sin i otac - ispričao nam je Jovančević i osvrnuo se na ciljeve za ovu godinu.

- Najveći fokus je na Evropskom prvenstvu u Parizu, to će biti tri nedelje nakon Olimpijskih igara u Tokiju, i ja tu tražim svoju šansu da opet obradujem naciju i sebe sa nekom medaljom. Veliki mi je san da nastupim i na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Jovančević je od Crvene zvezde za 75. rođendan dobio specijalno priznanje za ostvarene rezultate. Kako kaže, odrastao je na Marakani i stoga mu nagrada još više znači.

- Odrastao sam kao Zvezdino dete i, kad sam osvojio medalju, napravili su prijem za mene. Trenirao sam na Marakani i u tunelu Zvezdinom, tako da mi sve to mnogo znači. Klub je pokazao da brine o svim sportistima, pa i o atletici, koja nije toliko popularna.

Strahinja nam je za kraj priznao da ga do sjajnih uspeha vodi slušanje haus muzike.

- Naučno je dokazano da bas u muzici pojačava adrenalin, samim tim preferiram haus muziku, gde je izražen taj bas.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading