"Kralj Cigana" prelomio: Još dve borbe i kraj!

Autor:

Sport

04.03.2020

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

WBC prvak svijeta Tyson Fury objavio je danas kako će otići u penziju nakon što odradii borbe protiv Deontayja Wildera i Anthonyja Joshue.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tajson Fjuri

"Kralj Cigana" nedavno je u sedmoj rundi nokautirao Vajldera u Las Vegasu i došao je ponovo na svetski tron, gde je bio i 2015. godine kada je zaustavio vladavinu Vladimira Klička.

Naredni meč će se Fjuri 18. jula ponovo boriti protiv Vajldera. Nakon toga će odraditi još meč za apsolutnog prvaka sveta protiv Entonija Džošue i otići će u penziju.

Ovo je jutros potvrdio u programu britanske televizije.

 - Odradiću još dve borbe i to je to. Onda ćemo razmišljati šta i kako dalje. Neporažen sam u 31 borbi, 12 godina sam profesionalac i već sam bio apsolutni šampion nakon što sam pobedio Klička. Što se mene tiče, Džošua samo čuva moje pojaseve jer ih nikad nisam izgubio. To su moji pojasevi i dok nekog ne poraziš u ringu, kako se možeš pretvarati da si šampion - rekao je Fury.

Nakon odlaska u penziju ima jasan plan.

 - Otvoriću bokserski klub u mestu gde živim. Želim dati novim klincima šansu da postani šampioni. Želim da ih ohrabrim da prate snove kao što sam ja svoje. Znam kako je kada vas sputavaju i kada vam govore da nešto ne možete napraviti - istakao je Tajson.

Njegova supruga Paris o odlasku Fjurija iz boksa je izjavila: 

- Mislim da neće moći tek tako da ode iz boksa jer je to deo njegovog života. Biće odlično ako otvori dvoranu i to je dobra stvari. Imamo i drugih poslova, ali nije zadovoljstvo kao što je to boks - istakla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading