Tragedije u vazduhu - od Bezbijevih beba do Sale!

Autor:

Sport

27.01.2020

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vazduhoplovne nesreće odnele su za proteklih šest decenija veliki broj uglednih sportista širom sveta, a Kobi Brajant (41) svakako je najveće košarkaško ime. Crni niz počeo je 6. februar 1958. sa Bezbijevim bebama, kada su osmorica fudbalera Mančester junajteda poginula u padu aviona u Minhenu pri povratku iz Beograda posle utakmice sa Crvenom zvezdom.

Emilijano Sala

Septembra 2007. u padu helikoptera u Škotskoj stradao je čuveni reli vozač Kolin Mekre. Zajedno sa njim u smrt su otišli njegov petogodišnji sin i još dvojica putnika. Ranije iste godine, u maju, u padu helikoptera posle utakmice između Liverpula i Čelsija stradao je potpredsednik "plavaca" Filip Karter. Među 44 poginule osobe u padu aviona 7. septembra 2011. poginuo je ceo hokejaški klub Lokomotiva iz Moskve.

Ipak, najmasovnija tragedija u kojoj su preživela samo trojica igrača od celog fudbalskog kluba desila se 28. novembra 2016, kada je u Kolumbiji pao avion sa fudbalerima brazilskog Šapekoensea. U toj nesreći stradala je 71 osoba. Vlasnik Lestera Vicaj Šrivadanapraba poginuo je nedaleko od stadiona 27. oktobra 2018. u padu helikoptera posle utakmice Premijer lige između "lisica" i Vest Hema. Među petoro poginulih stradala je i njegova ćerka.

Jedna od najvećih misterija pri padu letelica odigrala se 21. januara 2019, kada je iznad Lamanša nestao mali avion u kojem je bio argentinski fudbaler Emilijano Sala. Njegovo telo pronađeno je 17 dana kasnije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading