Hrvatska na kolenima posle velike drame, Španija je novi-stari šampion Evrope!

Autor:

Sport

26.01.2020

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muška rukometna reprentanacija Hrvatske poražena je u finalu Evropskog prvenstva od reprezentacije Španije, 22:20 (12:11).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Španci su posle velike borbe stigli do zlata

Viđena je velika drama u drugom poluvremenu, "crvena furija" je imala četiri gola prednosti, potom su "kauboji" uspeli da se vrate i usledila je drama.

U poslednjim minutima utakmice Španija je preko Abelja i Dušebajeva postigla odlučujuće golove, čime je razbijen san Hrvatske o zlatu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Abeljo sa pet golova, dok su po dva postigli Aginagelde, Sarmiento i Dušebajev.

Poražene je predvodio Duvnjak sa pet golova i Karačić sa četiri.

"Kauboji" su odlično otvorili utakmicu. Raspoloženi su bili Karačić i Duvnjak i već posle nekoliko minuta imali su dva gola prednosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tekst potpisa

"Furija" je preko Aginagaldea uspela da uhvati priključak, međutim sredinom poluvremena Hrvatska serijom golova dolazi do maksimalnih +3, 10:7.

Igrale su naše komšije mnogo bolji rukomet u ovom periodu, ali od postizanja desetog gola potpuno stale.

Ekipa Lina Červara nije mogla da pronađe put ka golu Španije, koja je to iskoristila i serijom 4:0 došla do preokreta.

Hrvatska je u poslednjih dvanaest minuta postigla samo jedan pogodak, uz to je primila pet i na poluvreme je otišla sa golom zaostatka – 11:12.

Uskoro opširnije...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading