Marijanov o EP, smeni generacija ali i organizaciji velikog takmičenja u Beogradu

Autor:

Sport

24.01.2020

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan prokomentarisao je meč sa Grcima, propuštenu šansu da se plasiramo dalje ali je pričao i o kandidaturi za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Beogradu.

RepublikaFoto: Starsport
Najavljuje nove trofeje

O utakmici sa Grčkom?

- Uvek je teško igrati ovakve utakmice koje su za razigravanje za plasman od petog do osmog mesta, svakako da neće biti momcima lako da igraju posle ovakvog poraza protiv Španaca  mada znaju oni šta im je činiti pokazali su to oni godinama unazad. Sto sd tiče njihove motivacije i ulaska u utakmicu mislim da tu neće biti problema i ja se nadam pobedi protiv reprezentacije Grčke koja nije ni mali naivan protivnik ali i oni su malo uzdrmani porazom od Hrvatske. Biće to teška utakmica ali očekujem pobedu.

Kakva je atmosfera u ekipi, posle poraza od Španije?

- Mi smo i pre te utakmice najavljivali da ce biti teška. Oni su došli kao aktuelni vicešampion i ekipa koja je u usponu nekoliko godina. Nažalost ona se desila u četvrtfinalu, nijanse su odlučivale i kao što ste videli pobedila je Španija. Naravno da je momcima, poraz teško pao ali mi ćemo kao i do sada analizirati razloge tog poraza. Ja iskreno verujem tim momcima koji su svih ovih godina na pravi način predstavljali svoju zemlju i vaterpolo sport i ja mislim da će biti i u budućnosti. Oni će iz ovoga izvući pouke i nastaviti da funkcionišu u najboljem izdanju.

O kandidaturi za Evropsko prvenstvo 2024. godine?

- Mi smo u nekim preliminarnim razgovorima sa čelnicima LEN, oni su, zadovoljni kako smo organizovali Evropsko prvenstvo 2016. godine i hteli bi to da ponove i mi bi to hteli i to je predmet analize narednih mesec dva dana i mi ćemo kada napravimo sve naše kalkulacije  i probamo da formiramo budzet za organizaciju takmicenja ili izaci sa kandidaturom ili ne. Naravno da je naša želja kao vaterpolo saveza da popularisemo ovaj sport i to nam generalno treba kako bi bili u žiži i kako bi privukli i medije i sve one koji vole ovaj, sport i sponzore i partnere da budu uz nas.

Konkurenti u tome su Tel Aviv i Firenca?

- Tel Aviv hoće da organizuje to prvenstvo u Makabi areni što je nama ozbiljna konkurencija, ali mislim da nama tu najviše zavisi od nas i mislim da su u LEN voljni da nama povere organizaciju i da je sad praktično na nama i da procenimo da li možemo ući u tu kandidaturu i ako uđemo nadam se da možemo dobiti tu organizaciju.

Sledeće prvenstvo Evrope je u Splitu?

Danas smo malo pričali sa našim kolegama iz vaterpolo saveza Hrvatske oko promocije njihove organizacije i promocije tog takmičenja i mi ćemo tu pomoći, kao što će i oni nama ukoliko mi uđemo u organizaciju 2024. godine. Nakon Olimpijskih igara u Tokiju ja verujem da će doći do podmlađivanja naše reprezentacije, tj nekoliko igrača iz aktuelnog sastava će se oprostiti. Imaćemo novu ekipu, ali imamo selektora Dejana Savića koji o tome vodi računa, ne od juče nego godinama unazad i nadam se da neće biti problema u godinama koje dolaze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading