Vapenski za Srpski telegraf: Za mene nije bilo mesta u srpskom timu!

Autor: Todor Petković

Sport

22.01.2020

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada naš, a sad njihov! Tako bismo mogli da kažemo za bivšeg srpskog reprezentativca Borisa Vapenskog (29), koji na Evropskom vaterpolo prvenstvu u Budimpešti brani boje Gruzije.

RepublikaFoto: Vaterpolo press
Boris Vapenski

Svestan da u konkurenciji Filipa Filipovića i Dušana Mandića neće imati priliku da redovno nastupa za reprezentaciju Srbije, Vapenski se odlučio na korak ka Gruziji, koji je doneo mnogo osuda. Ipak, on ističe da je motiv igre za stranu selekciju bio isključivo sportske prirode i da mu je želja bila da zaigra na velikom takmičenju.

- Posle deset godina ponovo sam na nekom velikom takmičenju. Sigurno je čudno što ne igram za Srbiju, ali već sam rekao, ovde sam zato što u našoj reprezentaciji nema mesta za mene. Svakako je čudno, ali je opet lepo biti među najboljim reprezentacijama i među najboljim igračima u Evropi i na svetu - istakao je Vapenski i objasnio zašto je baš izabrao novu reprezentaciju, koja je inače pravo leglo stranaca, među kojima ima Italijana, Hrvata i drugih.

- Pa nije to baš tako da može da se bira, naravno da mi je Srbija uvek bila prva opcija. Gruzija je kontaktiralasa mnom posle toliko godina neigranja za reprezentaciju, tako da sam morao da odlučim. Bilo je ili Gruzija ili da nikad više ne zaigram na nekom velikom takmičenju i odlučio sam da igram za njih.

RepublikaFoto: Vaterpolo press

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading