"Delfini", udavite stare mušterije!

Autor: Todor Petković

Sport

22.01.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još tri davljenja protivnika dele Srbiju od novog, petog uzastopnog zlata na Evropskom prvenstvu! Prvi korak "delfini" moraju da naprave već danas (17.30, RTS 1) u Budimpešti protiv starog poznanika Španije, koja nam je redovna mušterija na kontinentalnim šampionatima, ali i veliki dužnik, jer su podmlađenu četu Dejana Savića savladali u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva.

RepublikaFoto: Starsport
Duško Pjetlović

Motiva neće nedostajati ni "crvenoj furiji", kojoj smo poslednje evropsko zlato uzeli u njenom bazenu u Barseloni.

UIGRAN TIM

Međutim, poslednji put na EP su nas savladali davne 1999, a ukupno u međusobnim susretima na kontinentalnim turnirima imamo učinak od 13 pobeda, jednog remija i četiri poraza. Zbog svega ovoga jedan od naših najiskusnijih vaterpolista Andrija Prlainović (32) u razgovoru za Srpski telegraf poziva na oprez.

- U ovom trenutku Španija je za nas najteži mogući protivnik, kojeg bismo sigurno voleli da izbegnemo da smo mogli da biramo. Jaki su kao tim, disciplinovani su i uigrani. Unapredili su odbranu i veoma su pokretljivi. Filipe Perone je njihov najbolji igrač, odlično ga poznajem jer su nam se putevi često ukrštali. Imaju i fantastičnog golmana Danijela Pineda, ali znamo kako da izađemo na kraj sa njima - istakao je Prlainović.

VAŽAN FOKUS

Međutim, igrač mađarskog Orvušegetema naglašava da su njegovi saigrači i on dovoljno iskusni da neće podleći pritisku, te da su uvereni da ostvaruju pobedu na putu prema novoj medalji. On je za naš list otkriva kako izgledaju poslednje pripreme za ovakav susret.

- Na dan utakmice razmišljamo samo o njoj. Poslednja dva-tri sata pred ulazak u bazen obraćamo pažnju na detalje ekipe sa kojom igramo, posebno ako se dobro poznajemo, kao sad sa Špancima. Razgovaramo i fokusiramo se samo na meč - dodao je Prlainović.

RepublikaFoto: ST/Todor Petković

Srpkinje poslednje na EP!

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije zauzela je poslednje 12. mesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Naše devojke su u meču za 11. mesto poražene od Nemačke sa 15:13 posle peteraca, dok je u regularnom delu susreta bilo 11:11. Bio je to šesti poraz Srbije u isto toliko duela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading