Dejan Savić pred EP: Meč sa Rusijom odlučujući!

Autor:

Sport

13.01.2020

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski vaterpolisti otputovali su na Evropsko prvenstvo koje se igra u Budimpešti, a selektor Dejan Savić ističe da je prvi meč jako važan.

RepublikaFoto: Tanjug
Vodi nas ka novoj titulI!

- Utakmica sa Rusija jeste odlučujuća, ali gledajući sa druge strane svaki početak je težak, mi ne možemo da gledamo na taj način jer motamo da pravdamo ulogu favorita u grupi ali i na prvenstvu. Kroz pripreme smo ispunili određene zadatke i  spremno dočekujemo utakmicu sa Rusima. Nismo imali prilike da probamo bazen u trenažnom smislu gde se igra prvenstvo – rekao je Savić.

On je naglasio da su Rusi jako dobri, ali da im nedostaje najbolji igrač.

- Oni su nezgodan protivnik, sigurno da je povreda Hologa njihovog najboljeg igrača jedna loša stvar za njih. Ne znam koliko ih je poremetio i skandal sa dopingom.

Evropsko prvenstvo dolazi u jako specifičnom momentu.

- Zanimljivost je da mi treneri ne moramo da gubimo vreme na bazične pripreme jer je u sred klupske sezone, s druge strane ekipa koje se nisu kvalifikovale za Olimpijsku vizu zadaje dosta glavobolje i stresa.

Novinari su ga pitali da i je na SP odmarao neke igrače, ali je Savić istakao da to nije bio slučaj.

Ja nikoga nisam odmarao, na Svetskom prvenstvu nije igrao najjači tim zbog rovitosti i bolesti. Siguran sam da je svakome to doprinelo. Jer igrači nemaju vremena da se izleče pa su to vreme iskoristili. U ovom momentu nastuoamo u najjačem sastavu svi su kandidati za Olimpijske igre.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading