Pobedite za sve Srbe u Crnoj Gori!

Autor: Predrag Vuković

Sport

11.01.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz od Belorusije (35:30) u prvom kolu Evropskog prvenstva u Gracu stavio je izabranike Nenada Peruničića praktično u nemoguću misiju - da danas (18.15, RTS 1) pobede Crnu Goru, a potom i Hrvatsku kroz dva dana, kako bi se sigurno našli u drugoj fazi takmičenja. Međutim, duel sa Crnogorcima je više od samog rukometnog meča, pošto dolazi usred političkih tenzija i pritiska na Srpsku pravoslavnu crkvu od režima Mila Đukanovića.

RepublikaFoto: Starsport
Rukometaši Srbije

Stoga, znaju naši rukometaši da, osim što im daje minimalne šanse za prolaz, moraju i da pobede za srpsku braću u Crnoj Gori. Favoriti smo na papiru, ali sve to lako može da padne u vodu jer to mora da se dokaže i na terenu. Kuriozitet je da je ovo prvi rukometni duel od osamostaljenja obe države na velikom takmičenju. Igrali smo u kvalifikacijama za EP, prijateljski duel, ali ne i na nekom šampionatu. Zato "orlovi" imaju obavezu, posebno prema našem narodu u "srpskoj Sparti".

Levo krilo Vanja Ilić (26) kaže da je Srbija promašila previše zicera protiv Belorusije, kao i nekoliko sedmeraca. Međutim, dodaje, ekipa mora da se trgne za duel sa Crnogorcima.

- Moramo da se dignemo posle uvodnog poraza, što će biti mnogo teško. Nisam verovao da ćemo početi Evropsko prvenstvo porazom, ali to je turnirsko takmičenje. Moramo da se spremimo za narednu utakmicu, za Crnu Goru. Glava gore, ništa nije izgubljeno, idemo da dobijemo rivala - rekao je Ilić.

Levi bek Miljan Pušica (28) veruje u trijumf nad Crnom Gorom.

- Poraz od Belorusije ne sme psihološki da nas poremeti, moramo kako znamo i umemo da igramo bolje, na sve ili ništa - poručio je Pušica.

RepublikaFoto: Starsport

Vujić: Bolje da nam Perun nalupa šamare!

Srednji bek Stefan Vujić (28) bio je toliko utučen i ljut na sebe i saigrače da je bio najoštriji u samokritici posle poraza od Belorusije.

- Sve je u mentalnoj snazi, videćemo danas koliko smo sve uspeli da prebolimo i da se pripremimo za drugi meč u grupi. Opet, sve je na nama, ali ne može selektor Peruničić da uđe u teren iako bih voleo da nam nalupa šamare! Imali smo crne rupe na utakmici protiv Belorusije, nismo bili konkretni i pojedince kao da je bilo strah. Zato jedva čekamo današnji okršaj sa Crnogorcima - rekao je Vujić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading