Pobedite Beloruse ili pakujte kofere

Autor: Predrag Vuković

Sport

09.01.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi", samo jako i hrabro! Rukometna reprezentacija Srbije startuje danas (18.15, RTS 1) na Evropskom prvenstvu u Gracu protiv Belorusije, u okviru prvog kola grupe A, u kojoj se još nalaze Crna Gora i Hrvatska.

RepublikaFoto: Starsport
Rukometaši Srbije

Komšije iz Hrvatske su veliki favoriti za prvo mesto u grupi, a o drugom mestu, koje vodi u narednu rundu, najverovatnije ćemo voditi ljutu borbu protiv Belorusa i Crnogoraca. Srbija na papiru nije favorit protiv Belorusa. Svetske kladionice daju veće šanse rivalu za pobedu, međutim, izabranici Nenada Peruničića se ne predaju i veruju da će napraviti dobar rezultat na šampionatu.

PREVELIKI ZNAČAJ

Ono što ne daje razloga za preterani optimizam su rezultati iz pripremnih perioda. Francuzi su nas deklasirali, kao i Norvežani, pre samo nekoliko dana u prijateljskim mečevima. Rivale i mogućnosti Srbije analizirao je bivši selektor nacionalnog tima Veselin Vuković.

- Poslednja dva rezultat ne ulivaju optimizam. Mišljenja sam da je ovo najvažnija utakmica na šampionatu za nas, nadam se da su igrači toga svesni. Ako dobijemo Belorusiju, možemo da držimo stvari u svojim rukama. U suprotnom, može da se desi da meč sa Crnom Gorom u drugom kolu bude bez prevelikog takmičarskog značaja. Realno je što bukmejkeri kažu. Na papiru su Belorusi kvalitetniji od nas, imaju više igrača koji igraju Ligu šampiona, ali to ne mora ništa da znači - rekao je Vuković za Srpski telegraf.

SKANDINAVSKA ŠKOLA

Hrvati su neprikosnoveni, ali nije Srbija bez šansi u tom meču. Crnogorci su relativna nepoznanica za Vukovića.

- Teško je suditi o kvalitetima Crne Gore. Ne znam ih sa novim selektorom, znam da je trenerski se formirao u Skandinaviji. Ubrzaće igru, ličiće na skandinavsku školu. Hrvatska, iako je favorit, u malom je padu. Stiže im nova generacija, nisu na nivou prethodnih, nekoliko igrača je prešlo svoj zenit. Nisu ni oni nepobedivi - zaključio je Vuković.

RepublikaFoto: cro2018.ehf-euro.com

Danci favoriti

Danska je favorit za osvajanje šampionata, bar tako kažu kladionice. Kvota da će se domoći zlatne medalje je 3.20, zatim, slede Francuzi sa kvotom 4.50, Španci sa 5.80, Šveđani sa 7.50. Srbija se nalazi na 16. mestu sa kvotom 300.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading