Peruničić pred početak EP: Pritisak, motiv i želja su uvek prisutni, zreli smo!

Autor:

Sport

08.01.2020

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostao je još dan do početka Evropskog prvenstva i premijerne utakmice reprezentacije Srbije protiv Belorusije (18.15). Srpski rukometaši stigli su u Grac, gde će se igrati utakmice prve runde i voditi borba za prolaz u drugu fazu takmičenja, što je primarni cilj na šampionatu.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Peruničić

Srbija je u Austriju došla sa turnira Zlatne lige u Francuskoj, gde je doživela dva ubedljiva poraza od Francuske (40:26) i Norveške (38:28).

Ipak, selektor Nenad Peruničić kaže da kada bi mogao da bira, opet bi išao na taj turnir i igrao protiv dve jake selekcije, koje su kandidati za osvajanje medalje.

- Za mene jesu teški porazi, ali da mogu, opet bih ponovio isto, jer je to jedini način za napredovanje. Možda je utakmica sa Francuskom bila loša zbog svega, umorni od puta, igrali sa jednim pravim treningom, igrači iz Bundeslige zajedno prvi put posle šest meseci. Došli smo do situacije da igrači s klupe moraju da drže nivo ovih u igri i to se malo osetilo. Ne živim od dobrih 40 minuta protiv Norveške... Opet, dobro je što smo  osetili moć Bersija i dobro je da smo osetili kako je biti važan - rekao je Peruničić novinarima u Gracu.

Prvi rival na prvenstvu je Belorusija, biće to veoma bitan meč, jer samo dve ekipe idu dalje. A, Hrvatska je, objektivno, dosta jača od ostalih timova u grupi.

- Mislim da smo u odnosu na prošlo Svetsko prvenstvo uradili mnogo. Igračima smo servirali svaki detalj, ali znate i sami šta je utakmica i šta ona donosi. Pritisak, motiv, želja koji mogu da odvedu u drugu stranu i zaboraviš sve ono što si radio. Verujem da smo zreli. Belorusija je dobra, kompaktna ekipa. Oni su sjajni igrači, imaju luksuz da imaju tim koji igra Ligu šampiona, SEHA ligu, pa se dosta igrača dobro poznaje, jer igraju zajedno u klubu - ocenio je Peruničić.

U drugom meču u grupi igraće Hrvatska – Crna Gora

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading