Lindvik leteo do pobede u Insbruku, Kobajaši potpuno podbacio!

Autor:

Sport

04.01.2020

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Norveški ski skakač Marijus Lindvik trijumfovao je na trećoj stanici turneje Četiri skakaonice i tako vezao dve pobede, pošto je slavio i u Garmiš-Partenkirhenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marijus Lindvik

Lindvik je do drugog trijumfa u karijeri došao ukupnim skorom od 253,3 boda zahvaljujući skokovima od 133 i 120,5 metara.

Drugo mesto zauzeo je David Kubacki iz Poljske, sa 1,3 bodom manje, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Norvežanin Danijel Andre Tande sa 249,3 boda.


Aktuelni osvajač ‚Zlatnog orla‘ Rjoju Kobajaši potpuno je podbacio i zauzeo tek 14. mesto, pa je morao da prepusti i vođstvo u poretku turneje. Prvu poziciju je preuzeo Kubacki, koji sada ima 830,7 bodova, a prati ga Lindvik sa 821,6, dok je treći Nemac Karl Gajger sa 817,4 bodova.

Mladi Norvežanin je posle prve serije imao nešto više od jednog boda prednosti u odnosu na Kubackog, a pratio ih je Johan Andre Forfang, dok je Tande bio 12. Kobajaši je već tada podbacio, pošto je držao 13. mesto, a u nastavku takmičenja nije uspeo da napreduje.

Druga serija je prošla u znaku Tandea, koji je imao sjajan skok od 131 metra, a skakači koji su sledili nisu uspeli da ga pomere sa čela. Kada je došao red na najbolje iz prve serije, oni su imali skokove identične dužine, od po 120,5 metara, ali je kompenzacija zbog vetra išla na ruku Lindviku i Kubackom, za razliku od Forfanga, koji je morao da se zadovolji sedmim mestom.

Najbolju trojicu sledio je miljenik domaće publike Štefan Laje, ispred Nemca Štefana Laja i sunarodnika Gregora Šlirencauera. Forfang je bio sedmi, a pratili su ga Gajger i trojica Slovenaca – Peter Prevc, Domen Prevc i Anže Lanišek.

Takmičenje na Novogodišnjoj turneji završava se u ponedeljak skokovima u austrijskom Bišofshofenu, a kvalifikacije su na programu u nedelju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading