Peruničić jasan: Nemamo pravo da se hvalimo kako smo najbolji i najveći...

Autor:

Sport

02.01.2020

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor rukometne reprezentacija Srbije Nenad Peruničić veruje u svoj tim, ali smatra da više nemamo pravo da se hvalimo kako smo najbolji i najveći.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Peruničić

Rukometna reprezentacija Srbije krenula je put Francuske gde je očekuju dve pripremne utakmice na turniru "Zlatna liga" pred Evropsko prvenstvo. Prvi protivnik "orlova" u petak u Mecu biće selekcija Francuske, a dva dana kasnije u Parizu najbolji srpski rukometaši odmeriće snage sa Norveškom.

O pripremama za EP, prethodnim utakmicama sa Egiptom i svemu što narednih dana očekuje selekciju Srbije govorio je Peruničić. Nacionalnom timu Srbije priključili su se i igrači iz Bundeslige.

- Konačno smo kompletni. Od danas do početka Evropskog ćemo imati tri konkretna, ozbiljna treninga, pa ćemo pokušati da ih iskoristimo maksimalno za neke stvari koje su nam izuzetno važne. Drago mi je da vidim ove momke da su spremni, orni za rad, ali znam da su umorni, takva je Bundesliga. Nije mi jasno što traje dve nedelje duže, ali šta je tu je. Što se ostalih momaka tiče, to su ljudi koji imaju veliku želju, volju, karakter. Prisutna je ozbiljnost, odgovornost, i dobra je to ekipa. U nedelju uveče posle Egipta je došao trenutak koji je težak, i ne znate kako da se postavite, jer svi žele da idu na veliko takmičenje. Opet, morate da se postavite tako da nekog ne uvredite. Što se tiče Obradovića na koga sam računao, to moram istaći, bila je nedoumica, međutim svako od njih ima pravo da na drugačiji način gleda svoju ulogu. Došli smo zajednički do dogvora, uz svo poštovanje njegovog stava da ne putuje, doneo sam odluku iza koje čvrstvo stojim- rekao je Peruničić za zvanični sat RSS. 

Srbija je 28. i 29. decembra odigrala dve prijateljske utakmice protiv Egipta, u Beogradu i Nišu. Prvi meč je izgubila, drugi dobila.

- Što se Egipta tiče, u subotu smo mnogo više rotirali, u nedelju krenuli na rezultat. Imali smo različite odbrane. I posle prve utakmice i poraza bio sam zadovoljan. Bile su teške noge, treninzi, svakodnevna analitika. Zadovoljan sam kako su to izneli, iako se možda drugačije gleda na taj poraz, ali ne smemo zaboraviti koliko je Egipat kvalitetna egipa, zaista. Mogu reći da sam zadovoljan, pre svega trkački, i što su prepoznali neke grške iz prve utakmice bez analize, sami su skapirali i sazrevamo u tom smislu. Definitivno je ovo mnogo drugačija ekipa nego u oktobru 2018. godine. Sve ono što se od njih traži, igrači poštuju. Ovi momci dolaze čistog srca i emocija. Govorili smo o situacijama u drugim timovima, dnevnicama i tako dalje. Ovi momci profita nemaju od reprezentacije, tu su zato što to vole i imaju veliku želju- istakao je Peruničić.

Srbiju uoči Evropskog prvenstva očekuju dve izuzetno teške utakmice na turniru "Zlatne lige". Prva je protiv Francuske.

RepublikaFoto: Starsport

- Insistirao sam na tome da imamo jake pripremne utakmice. Ne samo zbog protivnika, već zbog autoriteta, poštovanja. U Francusku idemo da pariramo svakom, i da pokažemo da možemo da igramo. Imam želju i da odradimo zajednički trening sa Francuzima, mislim da bi nam to mnogo pomoglo- kaže selektor.

Evropsko prvenstvo počinje 9. januara, a Srbija je u grupa A sa Belorusijom, Hrvatskom i Crnom Gorom.

- Ne živim u prošlosti, gledam sadašnju ekipu i više nemamo pravo da se hvalimo kako smo najbolji i najveći. Smene u svetskom rukometu su velike. Mi smo u stvaranju nečega što može da bude dobro. Belorusija je sjajna reprezentacija, kompletna. Što se Crne Gore tiče, to je jedna mlada i dobra ekipa, sa mladim trenerom, skandinavska škola. Iskreno, ne sviđa mi se ovaj naboj koji postoji, za mene je to jedan narod, i moj stav je da se svetinje ne diraju. Momke ću pokušati maksimalno da zaštitim od svega. Za Hrvate ne treba trošiti reči, najkvalitetniji su, i to je činjenica. Mi moramo da gledamo sebe, to je najbitnije, a ja grantujem da će ovi momci biti borbeni, da će pokazati srce. Nadam se najboljem, Upravni odbor je postavio cilj prolaska u narednu fazu, ja uvek verujem u više, no, videćemo, verujem u ove momke- rekao je Peruničić.

Dan posle meča sa Norvežanima, 6. januara, sledi put u Grac gde će trenirati do početka kontinentalnog šampiona tri dana kasnije.

Evropsko prvenstvo u rukometu biće odigrano od 9. do 26. januara u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Rukometaši Srbije igraće u Gracu u grupi sa Belorusijom, Crnom Gorom i Hrvatskom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading