Bošković: O zlatu iz Tokija se već dugo priča...

Autor:

Sport

01.01.2020

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolja odbojkašica Evrope i Srbije Tijana Bošković izjavila je da je zadovoljna uspesima reprezentacije u godini iza nas.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Što ne može niko, mogu ona i njene saigračice!

- Apsolutno ništa ne nedostaje. Zadovoljna sam kako je završena reprezentativna sezona i cela godina. Ostvarili smo dva glavna cilja sa reprezentacijom, plasman na OI i odbranjena je zlatna medalja na EP - rekla je Bošković.

Osim što je sa reprezentacijom u 2019. godini odbranila evropski tron i kompletirala evropsku i svetsku titulu, korektorka Srbije odbranila MPV priznanje i objedinila ga sa titulom najkorisnije igračice, koju je osvojila na SP 2018.

RepublikaFoto: Starsport
MVP! Tijana Bošković!

Na dug spisak individualnih nagrada kada je 22- godišnja Boškovićeva u pitanju, nadovezao se CEV, Odbojkaški savez Srbije i Olimpijski komitet, koji su joj u 2019. dodeli nagrade za najbolju odbojkašicu Evrope i Srbije.

- Naravno da ima motiva posle ovako velikih uspeha, lično sam još više motivisana i radujem se što nas u narednom preriodu očekuju podjednako važni izazovi kao i prethodnih godina - istakla je Tijana.


Izabranice Zorana Terzića na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine osvojile su srebrnu medalju, a u olimpijskoj godini očekuje se da ddbojkašice budu vlasnice tri zlata istovremeno - evropskog, svetskog i olimpijskog.

- O zlatu iz Tokija se već dugo priča, posebno posle ove evropske zlatne medalje. Iskreno, još uvek ne razmišljam o tome. Do jula ima još dosta vremena. Sigurna sam da ćemo kada dođe vreme za to maksimalno shvatiti naš zadatak i da spremni odemo na OI - rekla je Bošković i izrazila nadu da će i na kraju 2020. imati o čemu da se priča.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pokazala kako se gine za reprezentativni dres

- Iskreno se nadam da ćemo se i sledeće godine u ovo doba okupiti lepim povodom, a ono što je najvažnije da nas sportiste posluži zdravlje jer je to najbitnije - zaključila je Bošković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading