Peruničić: Cilj druga faza na EP, ali možemo i više

Autor:

Sport

26.12.2019

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić rekao je da je primarni čilj na predstojećem Evropskom prvenstvu da se tim plasira u drugu fazu takmičenja.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Kreće takmičenje

- Nismo kompletni od početka priprema, Cupara se juče priključio, Ilić u ponedeljak, ali navikli smo. Povrede su sastavni deo sporta, čekamo momke koji nastupaju u Bundesligi. Sve ide po planu, imamo sjajne uslove u Kovilovu, osoblje nam maksimalno izlazi u susret, posvećeni smo našem cilju i napretku. Bitno je da budemo zdravi. Primarni cilj je da prođemo u drugi krug, a moje mišljenje je da ovi momci mogu i više od toga . rekao je Peruničić na konferenciji za medije u Rukometnom savezu Srbije.

Peruničih se osvrnuo i na rivale u grupi, a Srbija će u Gracu igrati protiv Hrvatske, Crne Gore i Belorusije.

- Poslednjih nekoliko prvenstava Belorusija je redovan učesnik. Opasna i dobra ekipa, pokrivena na svim pozicijama. Svakako da njih najviše analiziramo, prve dve utakmice odredice dalji tok. Hrvatsku dobro poznajemo, znamo šta mogu, dok je Crna Gora mlada ekipa u naletu nakon pobede nad Danskom u kvalifikacijama. Potpuno sam siguran u ove momke. Oseća se da se dobro poznaju, manje nam ponavljanja treba za neke stvari. Kao dobra priprema, posluži će nam turnir u Francuskoj. Imaćemo priliku da odmerimo snage sa najboljim selekcijama sveta. Drago mi je da je Savez ispoštovao da ne gubimo vreme sa povratkom u Srbiju. Poštujem Božic naš, znam da ga treba provesti sa porodicom i forsiram to, ali jako nam je bitno prvenstvo i ova šansa - zaključio je Peruničić.

Srednji bek Srbije Lazar Kukić istakao je da povrede i nedostaci ne utiču na raspoloženje i rad tokom priprema.

- Dobro smo krenuli, treniramo punom snagom od početka. Pripremamo se bez obzira na povrede i nedostatak određenih igraca. Težimo ka našem cilju i za sada sve teče po planu, samo zdravlje da nas posluži.

Levoruki igrač Nikola Crnoglavac rekao je da će mečevi sa Egiptom pokazati gde se ekipa nalazi.

- Najvažnije da nas zdravlje posluži, dobro treniramo i čekamo ostatak momaka koji nastupaju u Bundesligi da nam se prikljuce. Mečevi sa Egiptom poslužiće nam da vidimo gde smo u ovom trenutku i biće dobra uvertira za ono što nas ceka u januaru - rekao je Crnoglavac.

 

Srbiju za vikend očekuju pripremni mečevi sa Egiptom, u subotu od 18 sati u SC "Voždovac", dan kasnije sa istim rivalom sastace se u niškom "Čairu" u istom treminu.

Posle dva duela sa afričkom selekcijom, nastavak priprema srpske reprezentacije planiran je za prvi dan sledeće godine, uz dolazak igrača koji nastupaju u nemackim klubovima, Marsenića, Ivaniševica, Pušice i Zelenovića.

Izabranici Nenada Peruničića putuju na turnir Zlatne lige u Mec i Pariz, gde će 3. i 5. januara odigrati mečeve sa Francuskom i Norveškom.

Evropsko prvenstvo po prvi put održace se u tri zemlje od 9. do 26. januara, a prvi meč igraće protiv Belorusije (9.1), dva dana kansije protiv Crne Gore ,dok će na kraju grupne faze 13. janaura snage odmeriti protiv Hrvatske.

Dve najbolje selekcije izboriće plasman u glavnu fazu takmičenja (TOP 12) u Beču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading