Nikola Lazarević osvojio omladinsku "Zlatnu rukavicu"!

Autor:

Sport

08.12.2019

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi Nišlija Nikola Lazarević, član BK Naisus, pobednik je omladinskog turnira "Zlatna rukavica", koji je prethodnih dana održan u Leskovcu uz učešće talentovanih boksera iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Severne Makedonije i Crne Gore.

RepublikaFoto: Bokserski savez Srbije
Nikola Lazarević pobednik omladinske "Zlatne rukavice"

Lazarević je u finalu kategorije do 64 kilograma savladao predstavnika BiH Adija Falana sa 3:0.

Za najboljeg tehničara proglašen je domaći predstavnik Omer Ametović (kategorija do 52 kg), najbolji strani takmičar je Petar Liješević (do 81kg) iz Crne Gore, dok najborbeniji par čine Aleksandar Šerifović (Srbija) - Miloš Krasnići (Crna Gora).

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin istakao je da je pun pogodak organizacija ovog međunarodnog turnira u Leskovcu.

- Sportsko-rekreacioni centar Dubočica ispunjen dubke publikom, ljubiteljima plemenite veštine, slika je koja uliva snagu, koja govori da smo na pravom putu i da nije slučajno što smo u Leskovcu, gradu s bogatom bokserkom istorijom i publikom koja voli sport i sportska dešavanja održali ovaj prestižni turnir za omladince- izjavio je Borovčanin.


Bokserski savez i grad Leskovac pokrenuli su besplatnu školu boksa u sva četiri postojeća kluba u gadu: Jugboksing, Bokserski klub Hisar, Bokserski klub Dubočica i Bokserski klub Đurović.

- Ovakvi turnir su od velikog značaja za decu koja vole borilačke sportove i u budućnosti ćemo nastaviti s njihovom organizacijom, pružati šansu mladim snagama boksa da pokažu svoj umeće, hrabrost i karakter u ringu. Leskovac je bio sjajan domaćin, zahvaljujemo se svima koji su bili deo organizacije, na sjajnom gostoprimstvu i vidimo se uskoro- zaključio je Borovčanin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading