(VIDEO) Šampionska desnica i nokaut: Vajlder samleo Ortiza za odbranu svetske titule!

Autor:

Sport

24.11.2019

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepobedivi Dionte Vajlder! Američki bokser odbranio je titulu svetskog šampiona u "WBC" kategoriji tako što je nokautirao Kubanca Luisa Ortiza! Ortiz se dobro borio, ali je u sedmoj rundi usledio jedan dobar udarac, sevnula je paklena desnica i nije bilo spasa za Kubanca. Nokaut!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
NEPOBEDIV!

Time se Vajlder našao na čelu večne liste boksera koji su u superteškoj kategoriji uspevali da 10 i više puta sačuvaju tron, i tako se pridružio samo još dvojici boraca - Vladimiru Kličku i Leriju Holmsu.

Pretekao je Muhameda Alija, Majka Tajsona i Lenoksa Luisa koji su u istoj kategoriji pobeđivali po devet puta u nizu.

Koliko je Vajlder dobar bokser pokazuje i činjenica da mu je ovo 42. pobeda u karijeri i da pored toga ima samo još jedan remi i to bez poraza. Ukupno 41. pobeda nokautom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
41. POBEDA NOKAUTOM!

Fantastičan skor! I rečenica koja mnogo toga objašnjava:
- Svi oni moraju da budu savršeni 12 rundi, meni su potrebne samo dve sekunde - rekao je Vajlder.

Vajlder se već jednom borio protiv Ortiza i imao je dosta problema, a tako je bilo i ovoga puta u Las Vegasu. Ortiz je mučio Vajldera, neki čak kažu i dominirao, ali jedan udarac je promenio sve.

Čist udarac posred lica, Ortiz se našao na podu pomalo izbezumljen i tu je bio kraj.
- Vidite zašto nijedan drugi teškaš neće da se bije sa Ortizom. Veoma je lukav u ringu, tako da sam morao dosta da se krećem oko njega i proračunavam svaki pokret - rekao je Vajlder.

Sledeći je Tajson Fjuri u februaru, a onda verovatno i borba protiv Entonija Džošue ili Endija Ruiza Juniora. Čeka nas uzbudljiva bokserska 2020. godina.

A ko je Vajlder, Bronzani bombarder?

Teška sirotinja i bolest deteta naterala je ovog neuspelog košarkaša iz Alabame da uzme rukavice i da ono što je radio ceo život na ulicama rodne Taskaluse prenese u ring. I od tada ne staje. Po njegovom stilu, ali pre svega udarcima koji mogu da obore i slona, ali izgledaju prililno neškolovano pošto ume da udara unutrašnjim delom pesnice, vidi se da ja kasno počeo da se bavi plemenitom veštinom. Ali, Bog mu je dao razorne udarce.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Diontej Vajlder - Od sirotinje do velikog borca i svetske slave!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading