Babić i Piperski uoči "Zlatne rukavice": Trofej ostaje kod nas!

Autor:

Sport

23.11.2019

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten bokserske reprezentacije Srbije Vladan Babić i selektor Milan Piperski, uoči prestižnog turnira "Zlatna rukavica", poručili su da će učiniti sve da trofej ostane u rukama srpskih boksera.

RepublikaFoto: Promo foto
Vladan Babić

Babić brani trofej osvojen prošle godine u Nišu i veruje da narednog vikenda u Pančevu može da ponovi uspeh.

- Poslednjih mesec dana svi samo razmišljamo o tom turniru, ja možda i najviše jer sam prošle godine osvojio trofej, pa imam tu dužnost da probam da odbranim. Stvarno mi je čast što ću da donesem "Zlatnu rukavicu" na turnir i da se maksimalno potrudim da je ponovo ponesem kući jer je to svakako najvredniji trofej koji imam na polici - rekao je Babić Tanjugu.

On je dodao da je ekipa, uprkos problemima sa povredama i virusima, maksimalno motivisana.


- Domaći teren je uvek prednost, pa ćemo uvek moći nekog da iznenadimo, mada je konkurencija možda i najjača u prethodnih pet godina otkad ja učestvujem, Neka bude pet finala i jedno tri zlata, kao kapiten bih bio zadovoljan - istakao je Babić.

Selektor Piperski kaže da nema dileme da je ova "Zlatna rukavica" najjača u poslednjih 20 godina i da je zbog toga odgovornost još veća.


- Na završnim smo pripremama, ovaj put u širem sastavu kako bi svi dobili šansu. Sreća nam nije naklonjena jer imamo dosta povređenih reprezentativaca, pa ćemo biti malo oslabljeni - rekao je Piperski.

Prema njegovim rečima ekipa trenutno radi zajedno sa bokserima iz Italije, Moldavije, Alžira i Ukrajine.

- Turnir će biti težak, veoma kvalitetan. Srbija će narednih dana biti centar boksa u Evropi. Ne bih da budem pretenciozan, ali verujem da će momci dostojno reprezentovati našu državu. Očekujem nekoliko finala, domaći teren je prednost, ali opet, sve će se odlučiti u ringu. Cilj je da "Zlatna rukavica: ostane kod nas i imamo što više finala - zaključio je Piperski.

Turnir "Zlatna rukavica - Meč šampiona" održaće se u Pančevu, borbe počinju u četvrtak, a finale je naredne subote.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading