13 medalja na WKC prvenstvu: Karatisti iz Beograda šampioni sveta

Autor: S. S.

Sport

20.11.2019

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovog vikenda u okviru Svetske karate konfederacije (WKC) organizovano je 13. prvenstvo sveta u karateu za sve uzraste u Beogradu i to u Sportskom centru "Voždovac" na Banjici.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Mladi šampioni iz Beograda

Nastupilo je 800 učesnika i 28 federacija iz 19 zemalja. Srbiji je pripala čast da organizuje ovaj veliki festival pomenute borilačke veštine na kojem je kao domaćin imala najviše učesnika - i to 176.

Među najuspešnijim takmičarima našli su se i mladi Beograđani koji su zajedno sa svojim trenerima kući otišli sa 13 medalja od 13 mogućih.

- Veoma smo zadovoljni rezultatima i kvalitetom takmičenja, naši šampioni nastavljaju svoj put do nekih sledećih pobeda. Niko od naših seniorskih reprezentativaca nije otišao kući praznih ruku. Vrhunsko umeće u katama za našu zemlju pokazale su četiri devojke uz pomoć jednog mladića, a to su  Tamara Šujica (zlato), Sonja Komlen (bronza), Jovana Topić (srebro), Bojana Milenković (bronza) i Ognjen Nikolić (srebro). U borbama su Dejan Lukić (bronza) i Vuk Josifović (bronza) pokazali zavidne veštine savladavši mnoge svetske takmičare - priča za naš portal trener Nikola Radosavljević iz karate kluba "Japan".

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Nevena Radosavljević prvak sveta u katama

Međutim, i on je sa svojom suprugom Nevenom mnoge svetske šampione ostavio u senci osvojivši u katama dve zlatne medalje, jednu srebrnu i jednu bronzanu, dok je njegova izabranica, takođe u katama, u jednom stilu prvak sveta, dok je u drugom osvojila srebrnu medalju.

- Srećan sam što sam nakon osvajanja svetskog prvenstva u Svetskoj Fudokan Federaciji (WFF) i Shotokan savezu (SKDUN), uspeo da osvojim i svetsko prvenstvo u WKC karate savezu. Takmičio sam se u četiri različita stila i osvojio četiri medalje, čime sam opravdao svoje mišljenje da je karate jedan i da ako želimo da budemo kompletni poznavaoci ove veštine, moramo da sagledamo sve njegove aspekte - naglašava ovaj majstor tradicionalnog karatea.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading