Tradicija se nastavlja, Beograd će tokom tri dana biti domaćin sportskog spektakla

Autor:

Sport

20.11.2019

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski savez Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta ove godine organizuje 8. Međunarodni Sajam sporta.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije
Otvoren je ovaj sjajni događaj

Tradicija se nastavlja, pa će Beograd tokom tri dana, od 22.do 24. novembra, biti centar sportskih događaja. Ponovo će se pod kupolom Beogradskog sajma okupiti sportske legende, aktivni sportisti i što je najvažnije biće tu i budući šampioni, još jednom će Sajam sporta spojiti  sve(t), kao što i glasi ovogodišnji moto manifestacije. 

U jeku završnih priprema generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković nada se još jednom spektaklu:

- Ovakav događaj uvek je svojevrstan izazov za nas. Želja je ostala ista, da mladima pokažemo sportsku sliku Srbije i privučemo ih da se zainteresuju za sport, počnu da treniraju i tako osiguramo sportsku budućnost Srbije - rekao je Marinković i dodao da je glavni zadatak smisliti svake godine nešto novo.

- Očekivanja dece su sve veća, a mi moramo da uslove u hali prilagodimo raznim sportovima. Tako ćemo ove godine imati planinarsku stenu, ali i stenu za sportsko penjanje nalik onoj koja se izgrađuje u Trening centu u Košutnjaku. Posebno interesantna je karting staza ispred same hale 1, verujem da će mnogo mališana želeti da se provoza

- Pored navedenih atrakcija svako zainteresovano dete će moći da odigra košarku, odbojku, fudbal, stoni tenis, badminton, korfbol ili u cenar gađaju lukom i strelom ili isprobati svoje skijaške sposobnosti na simulatoru. Tako se mogu oprobati u preko 60 sportova. Jedinstvena prilika je da se upoznaju sa nekim za njih potpuno novim sportovima. Svečano otvaranje rezervisano je za petak 22. novembar u 12 časova.Posebno će biti zanimljivo takmičenje za predškolce i decu nižih razreda osnovne škole.

- U saradnji sa Savezom za predškolski sport i rekreaciju organizovaćemo takmičenje "Sportiša". Sva tri dana u 13 i 17 časova najmlađi posetioci Sajma moći će da prelaze poligone i ispunjavaju različite zadatke. Za svakog učesnika obezbeđen je suvenir, a 10 najboljih po danu dobiće vredne nagrade - istakao je Marinković.

Ove godine po prvi put pokrenut je i Sportski bioskop. Tako će tokom tri dana u hali 1a biti prikazivani filmovi.

- Na ovaj način želimo da prezentujemo dostignuća u umetnosti koja su našla inspiraciju upravo u sportu. Tako će posetioci moći da vide film "250 stepenika" o mladim i trofejnim košarkašima osvajačima Svetskog prvenstva, "Granica snova - Beograd 1986" priča kako je Beograd bio u trci za organizaciju Olimpijskih igara, kao i deo serijala o srpskim košarkašima "Zlatni momci".

Pored filmova u hali 1a biće organizovane edukacije, Atnidoping agencija Srbije, Sportski savez Srbije kao i Zavod za sport i medicinu sporta edukovaće sportiste stipendiste, generalne sekretare i rukovodioce sportskih saveza kao i trenere. Edukacije su besplatne, kao i sam ulaz na Sajam. Zato je potrebno samo malo vremena i dobre volje da zajedno na ovogodišnjem Sajmu sporta uživamo u sportu i fizičkoj aktivnosti uopšte - zaključio je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije.

Sve detalje u vezi Sajma sporta možete spronaći i na zvaničnoj stranici Sportskog saveza Srbije. Vidimo se ovog vikenda na Beogradskom sajmu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading