Vaterpolisti Srbije ubedljivom pobedom krenuli u pohod na Svetsku ligu!

Autor:

Sport

12.11.2019

20:24 >> 20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prvom meču Svetske lige vaterpolisti Srbije slavili su protiv Holandije u Hagu rezultatom 12:7.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Savić i vaterpolisti Srbije

Srpski vaterpolisti su u junu, na finalnom turniru u Beogradu, osvojili ovo takmičenje pobedom protiv Hrvatske, te su tako obezbedili plasman na Olimpijske igre.

Selektor Dejan Savić pozvao je standardne reprezentativce, a promena je samo na golu, pošto je Branislava Mitrovića zamenio Stefan Živojinović.

Sve je bilo rešeno još u prvom poluvremenu, pošto su izabranici Dejana Savića dali čak deset golova za dve četvrtine i jedina je dilema bila s kojom će razlikom dobiti susret.

Koliko je bitan trijumf u Grupi C Svetske lige svedoči promena sistema takmičenja. Naime, od ove godine se igra jednokružno, što znači da prostor za kiks praktično ne postoji i svaki bod, pa i gol-razlika su bitni. Naročito što nam društvo u grupi pravi aktuelni vicešampion Svetske lige, Hrvatska. Barakude ćemo ugostiti 29. decembra i taj meč mogao bi da bude presudan, jer tim Ivice Tucka domaćin Holandiji u februaru.

RepublikaFoto: Starsport
Filip Filipović

Podsetimo, Srbija je – nekad sa Crnom Gorom u vreme državne zajednice – najuspešnija selekcija u istoriji Svetske lige. Ima deset zlatnih i jednu bronzanu medalju u 18 izdanja ovog takmičenja.

U ostalim mečevima prve grupe svi favoriti su opravdali taj status: Crnogorci su tikli Ukrajinu 23:3, Mađarska savladala Rusiju 14:6, dok su svetski prvaci Italijani trijumfovali u Grčkoj (9:6).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading