Osuđena holandska atletičarka: Zbog eskera robija 8,5 godina!

Autor:

Sport

06.11.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holandska atletičarka Medija Gafur (27) osuđena je na osam i po godina zatvora u Nemačkoj zbog šverca droge! Sud u gradu Kleve proglasio je holandsku sprinterku krivom zbog prikrivanja šverca oko 50 kilograma ekstazija i oko dva kilograma metamfetamina iz Holandije u Nemačku juna ove godine. Gafurova je bila učesnica finalne trke na 400 metara na Evropskom prvenstvu prošle godine. Ona je, takođe, trebalo da učestvuje u štafeti 4x400 metara na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, ali može da zaboravi na karijeru jer je će morati da omasti bukagije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Medija Gafur

Kako i ne bi kad joj je prilikom rutinske kontrole na granici u blizini nemačkog Eltena u junu 2019. u gepeku automobila pronađena droga u vrednosti od čak 2,3 miliona evra. Pored svega toga, u gepeku je bilo i 11.950 evra u kešu.

- Zapanjeni smo presudom. Zbog presude nemačkog suda Atletska federacija osuđuje postupke Gafurove. Osuđujemo bilo kakvu upotrebu ili trgovinu doping sredstava ili droge i potpuno smo posvećeni poštovanju holandskog prava - osudio je Atletski savez Holandije zločin Gafurove.

Kako prenosi nemački mediji, Medija je na sudu navela da je mislila da prenosi lekove za poboljšanje rezultata, a ne da je u pitanju droga, koji su navodno pored nje bili namenjeni i drugim atletičarima. Ona nije navela ko joj je dao drogu, navodeći da se plaši za bezbednost bliskih ljudi i svoju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading