Surova dominacija Srbije: 15 medalja na Svetskom prvenstvu u kik boksu!

Autor:

Sport

26.10.2019

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osam zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane medalje osvojio je srpski tim na upravo završenom Svetskom prvenstvu u kik boksu.

RepublikaFoto: Kik Boks savez Srbije
Zlato za Teodoru Manić!

U nikad jačoj konkurenciji, srpski kik bokseri su pokazali da se nalaze na vrhu sveta.

Zlato: Milana Bjelogrlić, Saida Bukvić, Teodora Manić, Saška Krstić, Konovalov Aleksandar, Džepina Bojan, Menković Aleksandar i Nikola Filipović.
Srebro: Memedovski Danijel, Ajla Lukač, Todorović Nikola i Miloš Keljanović.
Bronze: Staša Veić, Ljubo Jalovi i Nikola Stošić

U ukupnom plasmanu, u sve tri discipline u kojima je takmičenje održano, Srbija je zauzela drugo mesto, odmah posle Rusije. Treće mesto je ostalo daleko iza nas po statistici.Ovo je istorijski rezultat jer smo na ovom prvenstvu imali borce u sve tri discipline.

Inače, u Lou kiku smo drugi a u K-1 smo prvi u svetu.

RepublikaFoto: Kik Boks savez Srbije
Meč Aleksandra Menkovića

Gledajući  brojke, naših 19 i ruskih 55 takmičara i ovoliki broj medalja, sigurno jesu razlog za ponos. Dodajmo tome da je Srbija imala 12 finala a Rusija 16.

Završeno je jedno veoma uspešno Svetsko prvenstvo, ali se takmičari koji će predstavljati Srbiju na drugom delu prvenstva gde će biti održano, između ostalih, i takmičenje u Ful Kontaktu, uveliko spremaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading