Damir "Čistač" Fejzić - Vrščanin mekog srca i razornog udarca!

Autor:

Sport

16.10.2019

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

-Ja sam unikat, nisam kao oni, dolazim iz kraja gde niču šampioni - stihovi su pesme reprezentativca Srbije u tekvondou Damira Fejzića koja najbolje opisuju grad Vršac, gde je rođen ovaj sportista koji živi život punim plućima uprkos teškim preprekama.

RepublikaFoto: Starsport
Damir Fejzić(desno)

Ne tako davno sportski snovi srpskog olimpijca umalo su bili srušeni i pretvoreni u pepeo kada je saznao da ima srčanih problema, koji bi zauvek mogli da ga odvoje od njegove najveće ljubavi - sporta. Međutim, borac karaktera Damira Fejzića nije želeo tek tako da odustane.

Naprotiv, otišao je kod čuvenog italijanskog kardiologa koji mu je dozvolio fizičku aktivnost, ali uz strogu kontrolu svaka tri meseca.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Više nego dovoljno prostora za Damira, koji je odmah ispred sebe postavio novi nadčovečanski napor i cilj - preći biciklom od rodnog Vršca do afričkog kontinenta, tačnije, Maroka. Put dug četiri hiljade kilometara kroz 11 zemalja Damir i njegov drug prešli su za 36 dana, dokazavši još jednom da je snaga volje nezaustavljiva sila koja može promeniti svet.

I tu nije kraj višestruko talentovanog Vrščanina, koji u slobodno vreme piše pesme i repuje. Izbacio je u etar tri pesme, koje su naišle na odličan odziv kod publike, mahom mlađe generacije, a broj pregleda na raznim platformama najbolje svedoči koliko je širok dijapazon talenata koje poseduje Fejzić.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Ovaj 25-godišnjak iz Vršca svojim dubokim mislima, koje gotovo svakodnevno deli sa pratiocima na svojim profilima na društvenim mrežema, neretko nas tera da se zamislimo da li energiju trošimo na prave stvari ili trivijalnosti, da li su nam prijatelji moderne tehnologije i mašine ili majka priroda, ali i kroz šta se sve mora proći u životu, koliko trnovit put, da bi se stiglo do zvezda. A kada te svoje misli pretoči u rime, te jedinstvenu ritmiku repovanja, onda je utisak još jači i zasigurno nikoga ne ostavi ravnodušnim.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Napomena: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove grada Vršca

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading