Majka Nikole Jovovića o zlatnoj medalji iz Pariza: Srece je htelo da mi pukne tokom finala!

Autor:

Sport

01.10.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija kao da se pretplatila na zlatne medalje u odbojci. Posle odbojkašica najsjajnije odličje doneli su i momci. Juče je na Aerodromu "Nikola Tesla" vladala velika euforija. Orilo se: "Šampioni, šampioni". Stizali su zlatni momci sa Evropskog prvenstva. Pored više desetina navijača, njih su sačekale porodice, devojke i prijatelji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Porodice naših odbojkaša su najteže podnele finale

Presrećna familija Nikole Jovovića stajala je nestrpljivo sa strane izvirujući da vide kada stiže njihov miljenik. Mama Anka cupkala je isčekujući svog sina.

- Sinoć je toliko bilo napeto. U meni je udaralo srce na sve strane. Utakmicu smo gledali moj suprug, Nikolin tata, sin naš i ja. Jedva sam preživela. Posle utakmice sam mu poslala poruku: "Živa sam". Mene ne čudi ovaj rezultat. Pa u našoj reprezentaciji vlada takvo jedinstvo. Pa moj Nidžo, Bata, Lisinac i Uroš su zajedno od kadetske reprezentacije. Odmah sam spremila pitu sa sirom i markiza tortu jer znam da to obožava - ushićeno je rekla Nikolina mama, a na sve to se nadovezao njegov brat Miloš, koji je kroz osmeh prokomentarisao.

- Ima tih nekih jela koje mu mama spremi kad dođe sa nekog velikog takmičenja, pa se onda mi svi okupimo i slavimo njegove uspehe. Proslavićemo večeras ovaj uspeh, dugo su na pripremama, tako da nije greh ako malo i popiju.

Podjednako srećna atmosfera je bila i kod Majstorovića. Nevenova majka Miroslava u društvu svog sina je rekla par reči.

- Sinoć je bilo jako stresno. Moj muž nije mogao ni da gleda, samo je šetao. Osećam se blagosloveno što imamo ovakvu decu. Moji sinovi ne žive sa nama, imaju svoje domove, ali su često kod nas. Sada sam spremila gibanice, sarmice, pržene krompiriće, koje oni obožavaju, pa ćemo u dobrom društvu proslaviti ovo - rekla je Miroslava, nasmejavši sina, a onda se Nikola osvrnuo na reprezentaciju.

- Utisci su se slegli, ali sada ovaj doček mi je ponovo izazvao buru emocija. Dočekali su nas novinari, prijatelji i porodice. Činjenica je da smo posle osam godina vratili zlato u Srbiju, posle devojaka. Kvalifikacije za Olimpijadu su kao neko mini-Evropsko prvenstvo, gotovo sve najjače reprezentacije su tu. Videli smo i na ovom prvenstvu da ima mnogo kvalitetnih ekipa i dovoljno je da imate jedan loš dan i niste ništa uradili. Svaka od tih zemalja može da nas ugrozi, ali uz ovu volju i želju mislim da možemo da se nađemo u Tokiju - rekao je Nikola i dodao.

- Medalju prvo slavimo na balkonu ispred Skupštine, a onda ćemo na neko privatno slavlje. Tu će sigurno biti veselo.

Vodeni luk za zlatne momke

Na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu srpske odbojkaše dočekalo je pravo iznenađenje. Avion sa prvacima Evrope prošao je ispod vodenog luka, koji predstavlja odavanje poštovanja za postignuti sportski rezultat. Dešavalo se i prethodnih godina da se naša reprezentacija dočeka na ovaj način.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading