Sportski centri u Smederevu okupljaju veliki broj mladih sugrađana: "Tvrđava i kompleks bazena ponos svih Smederevčana!

Autor:

Sport

30.09.2019

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stari srpski grad Smederevo ima bogatu sportsku tradiciju. Da bi došli do uspeha bili su svesni da moraju uložiti u sportske objekte koji će njihovim građanima omogućiti da tu vežbaju ali i postižu zapažene rezultate.

RepublikaFoto: Fejsbuk/promo
Sportski centar Smederevo

Jedan od njih koji se posebno izdvaja je "Sportski centar Smederevo". Ogroman kompleks bazena čine jedan olimpijski i dva manja namenjena deci i neplivačima. Pored sportskih događaja tu se odvijaju i razna kulturno-umetnička dešavanja.

Rekreativci, škole plivanja kao i vaterpolo klub svakodnevno koriste usluge ovog centra. O brojnim kupačima brine spasilačka služba. Smederevski bazen prima deset hiljada gledalaca na svoje tribine i po tome je najveći u Srbiji. 

U sklopu ovog centra je i dvorana koja je građena za potrebe Univerzijade na čijem parketu je odigrano nekoliko odbojkaških utakmica. Pored toga ona je dom raznih sportskih klubova od košarkaških preko odbojkaških do rukometnih. 

RepublikaFoto: Fejsbuk/promo
Bazen u Smederevu

Ceo ovaj lokalitet upotpuniće i smeštajni kapaciteti najsavremenijeg tipa. U planu je 46 ležajeva za sportiste, od toga 20 dvokrevetnih, jedna četvorokrevetna i dve jednokrevetne sobe. Pored sale za sastanke napravljena je kuglana, sala za stoni tenis i streljana.

Sve ovo ne može da prođe, a da se ne spomene fudbalski stadion, popularna "Tvrđva".  Svoje mečeve na njemu igra fudbalski klub Smederevo 1924. Njega čine četiri tribine sa ukupnim kapacitetom od 17 hiljada i dve stotine mesta za sedenje. Na njemu su se igrale utakmice mlade reprezentacije Srbije u fudbalu kao i utakmica ragbi lige Evro kupa između Srbije i Velsa.

RepublikaFoto: Fejsbuk/promo
Stadion "Tvrđava", dom fudbalera FK Smederevo 1924

NAPOMENA: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove grada Smederevo

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading