Posle 27 godina Borković vratio titulu Srbija relija u zemlju!

Autor:

Sport

29.09.2019

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković i njegov suvozač Igor Marković pobednici su najprestižnijeg domaćeg automobilskog takmičenja, 52. Srbija relija, čime se titula tačno posle 27 godina ponovo vratila u ruke domaćeg takmičara. Borković je u svojoj Škodi fabiji R5 EVO bio najbolji na svih 14 brzinaca koji su voženi na šest lokacija tokom dva dana takmičenja.

RepublikaFoto: Promo foto
Dušan Borković

U veoma jakoj konkurenciji čak  59 posada iz Srbije, Bugarske, Mađarske, Turske, Švedske, Hrvatske  i Japana, Borković i Marković su suvereno vladali svim brzinskim ispitima I takmičenje završili sa skoro pet minuta prednosti u odnosu na drugoplasiranu posadu. Posle sjajne vožnje prvog dana, istim tempom su nastavili I drugog dana kada su bili najbolji na stazama: Goč, Boturić I Stanišinci.

RepublikaFoto: Promo foto

- Presrećan sam zbog ovog trijumfa. Posle 10 godina sam se vratio svojoj omiljenoj disciplini. Imao sam malu bojazan na početku takmičenja, s obzirom da sam se tek upoznavao sa automobilom. Nisam znao koliko ću se brzo adaptirati, međutim već od prvog kilometra sam osetio da jako dobro vladam autom I da mogu da diktiram ritam relija. Neizmerno sam zahvalan fanovima I mojim dugogodišnjim sponzorima koji su mi pružili veliku podršku kao I svom NIS Petrol Racing timu, Škodi Srbija I gradu Vrnjačka Banja- rekao je Borković.

RepublikaFoto: Promo foto

Poslednji pobednik iz Srbije na najvažnijem domaćem takmičenju, koje je tada nosilo zvaničan naziv JU reli bio je Vićentije Savić sada već daleke 1992. godine, a zahvaljujući Borkoviću titula se posle punih 27 godina ponovo vraća u ruke domaćeg takmičara.

- Posebno sam ponosan na činjenicu da sam vratio titulu kući. Ovo je bila moja ogromna želja od samog početka, ali nisam bio siguran da ću u tome I uspeti – utoliko je moja sreća danas veća- dodao je Borković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading