Subotica - grad gde se rađaju šampioni!

Autor:

Sport

26.09.2019

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek izjavio je nedavno da obećava da će se, ukoliko obezbedi plasman na OI u Tokiju, vratiti u Srbiju sa jednom od medalja. Na prvi pogled, reklo bi se, pretenciozna i pomalo neodmerena izjava jednog vrhunskog i iskusnog sportiste. Ali šta mu ko može zameriti, kada sjajni Davor ima iza sebe rezultate koji potvrđuju ovu tvrdnju. Dalje, ovolika količina optimizma i samopouzdanja ne treba nikoga da čudi jer Štefanek dolazi iz Subotice, grada koji kao na traci već decenijama stvara sportske šampione.

RepublikaFoto: Promo foto
Ponos Subotice

Subotičani, ali i svi ljubitelji motosporta u Srbiji, nesumnjivo su posebno ponosni na Gabora Sagmajstera, koji već godinama na najbolji mogući način prezentuje našu zemlju i grad Suboticu, ostvarujući zavidne rezultate na čuvenom Dakar reliju. Šta tek reći za našeg najboljeg dizača tegova Tamaša Kajdočija, univerzitetskog šampiona iz 2018. godine. Iako ima samo 22 godine, već sada spada u sam vrh evropskog i svetskog dizanja tegova, pa nema sumnje da će u godinama koje dolaze našoj zemlji doneti veliki broj medalja sa najvećih međunarodnih takmičenja.

RepublikaFoto: Promo foto
Gabor Sagmajster

I u ekipnim sportovima Subotičani imaju čime da se diče. Pored standardnog fudbalskog prvoligaša Spartaka, tu su i odbojkaši koji igraju u elitnom takmičenju, dok posebno mesto u srcima svih zauzimaju fudbalerke Spartaka, koje godinama dominiraju na domaćoj sceni i sa velikim uspehom nastupaju u elitnom evropskom takmičenju - Ligi šampiona.

RepublikaFoto: Promo foto
RepublikaFoto: Promo foto

NAPOMENA: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove grada Subotice

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading