(VIDEO) LUDNICA U SINGAPURU: Težak udes Fetela i Raikonena, Hamilton sve bliže tituli

Autor:

Sport

17.09.2017

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Singapura.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hamilton slavi pobedu u Singapuru

Noćna trka u Singapuru vožena je po kiši, a obilovana je incidentima zbog čega je završena posle dva sata. Čak tri puta je sejfti kar izlazio na stazu, a Sebastijan Fetel, Kimi Raikonen i Maks Verstapen nisu završili trku.
 

 

Već na startu trke došlo je do incidenta kada su se sudarili Fetel, Raikonen i Verstapen iz Red Bula. Raikonen i Verstapen su odmah odustali, dok je Fetel pokušao da nastavi trku, ali je i on morao u boks.

 

Hamilton je preuzeo vođstvo posle ovog incidenta, a sigurnosno vozilo se sklonilo sa staze u petom krugu. Sejfti kar je potom morao još dva puta na stazu, ali je Britanac sigurnom vožnjom došao do nove pobede. Hamilton je ostvario 60. pobedu u karijeri, a sedmu u sezoni.

Drugo mesto zauzeo je Danijel Rikardo iz Red Bula, a treći je bio vozač Mercedesa Valteri Botas.

Vozač ekipe Toro Roso Karlos Sainc zauzeo je četvrto mesto, peti je bio Serhio Peres iz Fors Indije, a šesti Džolion Palmer iz Renoa. Bodove su još osvojili Stofel Vandorn iz Meklarena, Lens Strol iz Vilijamsa, Roman Grožan iz Hasa i vozač Fors Indije Esteban Okon.

Hamilton je prvi u generalnom plasmanu vozača sa 263 boda, dok Fetel na drugom mestu ima 235.

Naredna trka u šampionatu biće vožena 1. oktobra za Veliku nagradu Malezije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading