Srbija juri četiri medalje u rvanju na OI!

Autor:

Sport

24.09.2019

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvajanje dve medalje na Svetskom prvenstvu u Kazahstanu, uz ukupno tri olimpijske norme, veliki je uspeh i pravi zamajac za Igre u Tokiju gde će Srbija imati četiri jaka kandidata za odličja, istakao je danas predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

RepublikaFoto: Tanjug/JAROSLAV PAP
Davor Štefanek brani svoju medalju

Trajković je u izjavi Tanjugu, nekoliko dana po dolasku iz Nursultana, poručio da mu je čast i zadovoljstvo kako su rvači predstavili zemlju na planetarnom takmičenju.

- Plan je bio da se dođe do dve olimpijske norme, eventualno jedne medalje, i on je prebačen. Čestitam momcima na izvanrednoj borbi, dugogodišnji trud je doneo rezultate. Ponosan sam, ovo je odličan putokaz za Olimpijske igre u Tokiju - rekao je Trajković Tanjugu.


On je podsetio da odličan niz - pete medalje zaredom na Svetskim prvenstvima i brojne uspehe rvača poslednjih deceniju i po.

- Imamo olimpijskog šampiona (Davor Štefanek prim. aut) i slobodno mogu da kažem kontinuitet osvajanja medalja čak 15 godina. Jedna selekcija je kadrirana još u kadetima, uz podsticaj i sredstva ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije, i pokazalo se da je godinama na pravi način vođena kroz programe.

Srbija ima velika očekivanja na Olimpijskim igrama u Tokiju od asova kao što su Davor Štefanek, Mihail Kadžaja, Mate i Viktor Nemeš, Stevan Mićić i ostali.

- U fokusu je bio Štefanek, olimpijski i svetski prvak, pojavio se i Viktor Nemeš, takođe svetski šampion, tu je i njegov brat Mate, u istoj kategroiji kao Štefanek, pa Maksimović, Fris, Nađ... Čitava plejada momaka nad kojima se sprovodi kvalitetan trenažni proces, uz podsticaj države predviđene kroz programe.

Trajković ističe da je sledeće godine u Tokiju cilj najmanje jedno odličje za tim Srbije u rvanju.

- Imali smo trojicu u Riju i osvojili medalju, kao što sam očekivao. Ona je bila zlatna, a sada bih bio zadovoljan takođe jednom. Da li zlatnom, srebrnom ili bronzanom, teško je reći i nijanse su u pitanju. Ako budemo imali četvoricu, a planiramo Viktora Nemeša, očekuje se da svi biti kandidati za medalju.

U istoj kategoriji su Štefanek i Mate Nemeš (do 67 kilograma grčko-rimskim stilom), a samo jedan može da predstavlja Srbiju.

- To su slatki problemi, dobro je kada imaš takva dva asa u istoj kategoriji. Videćemo ko će da nastupi. Odlično je što je Mate Nemeš u odličnoj formi, u kratkom periodu je osvojio dve medelje. U rvanju je konkurencija žestoka. Zdrava konkurencija je kvalitet više i daće bolje rezultate.

On je istakao i Stevana Mićića u slobodnom stilu do 57 kilograma, kome je izmakla medalja u Kazahstanu jer je završio peti, kao i Kadžaju - bronzanog grčko-rimskim stilom do 97kg.

- Mićić je mlad, a ima dve medalje. Izgubio je malom razlikom u četvrfinalu i za bronzu. Pobeđivao je kvalitetne borce i pripada samom vrhu među šest najboljih. Kadžaja je izvanredan, dobro se uklopio i stožer je ekipe, svi ga vole. Napravili smo pravi pogodak sa njim, kada je dolazio bio je deveti rvač Gruzije. Sada ima dve svetske i jednu evropsku medalju, konstantno je dobar, zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading