Moćna Srbija zgromila Belgijance za prvo mesto u grupi!

Autor:

Sport

18.09.2019

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkaši Srbije su nastavili sa sjajnim partijama na Evropskom prvenstvu i u direktnom okršaju za prvo mestu u grupi savladali selekciju Belgije rezultatom 25:19, 25:21, 25:19.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Srbija vs. Belgija

Srbija je od starta krenula izutezetno motivisano i veoma brzo stekla prednost. Nastavili su izabranici Slobodana Kovača da dižu razliku i na drugi tehnički tajm aut otišli sa 16:10. Od tada kreće blagi pad i Belgijanci na krilima domaće publike dolaze na samo dva poena minusa 19:17. Ipak, sačuvali su smirenost odbojkaši Srbije. Usledilo je nekoliko dobrih blokova i prvi set je pripao Srbiji 25:19.

Kako je završila prvi, tako je Srbija krenula i u drugom setu. Poveli su "orlovi" 3:0, imali su i prednost od tri poena na prvom tehničkom tajm autu 8:5. Onda je krenula serije Belgije od četiri poena i preokret za 9:8. Belgija je vodila i 13:11, a onda se Srbija ponovo vraća prepoznatljivoj igri.  Vezala je pet poena, na drugi tehnički tajm aut otišla sa 16:13 i tu prednost je držala do kraja seta, koji je dobila 25:21.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nastavili su naši momci sa sjajnom igrom i u potpunosti nadigrali Belgijance i dobila 3. set sa 25:19 u trećem setu i poslala jasnu poruku rivalima.

Ova pobeda je donela Srbiji prvo mesto u grupi i ukoliko u jednom od naredna dva meča izabranici Kovača osvoje samo dva seta, imaće obezbeđeno drugo mesto u grupi i ostanak u Belgiji u osmini i četvrtfinalu.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading