Sve što niste znali o Zoranu Terziću: Noletov teča je čovek-trofej!

Autor:

Sport

10.09.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinonim za uspehe srpske ženske reprezentativne odbojke je dugogodišnji selektor našeg tima Zoran Terzić (53), koji je u Ankari osvojio čak 18. odličje otkad se nalazi na klupi nacionalnog tima. Terzić je od 2002. kormilar naše selekcije, s kojom se drugi put zaredom (treći put u poslednjih osam godina) popeo na krov Evrope trijumfom nad Turskom u finalu (3:2). Međutim, malo je poznato da je pedantni stručnjak iz Beograda teča najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića. Delom i zbog toga što Terzić izbegava da govori o tome i o Noletovom privatnom životu.

Zoran Terzić

VODIO ZVEZDU

Ovaj čovek-trofej oženjen je Novakovom tetkom Sandom, rođenom sestrom Ðokovićeve majke Dijane. Terzić je rođen 9. jula 1966. u Beogradu, a po profesiji je profesor fizičkog vaspitanja. Od 1996. vodio je muški juniorski tim Crvene zvezde, s kojim je osvojio sve moguće trofeje u državi.

Iako nikada do tada nije želeo da bude trener u ženskoj konkurenciji, na zahtev tadašnjeg predsednika Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandra Boričića preuzeo je 1998. odbojkašice Crvene zvezde. Ostalo je istorija. U crveno-belom taboru je ostao do 2006. Osvojio je tri titule i jedan Kup. Paralelno je vodio i nacionalni tim, u kom je postavio temelje za uspehe koji će teško biti nadmašeni.

NAVIKLI NA POBEDE

Terzić je finale protiv Turske opisao kao svojevrstan pakao, iz kog su njegove devojke izašle kao pobednice.

- Iskreno, da se igralo bilo gde drugo bilo bi znatno lakše za nas. Ovo je bio pakao u kom nikad nismo igrali. Ovakva atmosfera je neverovatna. Nismo mogli da komuniciramo između sebe jer nismo mogli da se čujemo - rekao je Terzić i dodao:

- Bilo je uspona i padova, ali ovo je ekipa koja je navikla da pobeđuje, i to će biti uvek tako.

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ
Zoran Terzić

Od titula sa najvećih turnira Zoran je Srbiji podario tri evropska šampionata i Svetsko prvenstvo 2018, osvojeno u Japanu. Tome treba dodati i srebro sa Olimpijskih igara u Riju. Priliku za popravni imaće dogodine u Tokiju, a sa ovakvom formom Srbija će biti glavni favorit za tron.

Stefana se prekrstila pred 14.000 Turaka

U slavlju srpskih odbojkašica istakla se Stefana Veljković, koja je bila posebno radosna nakon velikog trijumfa i uspeha. Uz stisnute zube i pesnicu, tri puta se prekrstila s osmehom na licu, što se verovatno nije dopalo publici, u kojoj je bilo 14.000 turskih navijača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading