Srpkinje dobile rivalke u polufinalu EP!

Autor:

Sport

04.09.2019

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Italije savladala je Rusiju sa 3:1 u setovima (25:27, 25:22, 27:25, 25:21) i plasirala se u polufinale Eurovoleja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

One će u borbi za finale igrati protiv selekcije Srbije, u subotu, u Ankari.

Fantastičan meč odigrala je Paola Egonu, koja je postigla čak 28 poena.

Ruskinje su mnogo bolje otvorile meč, vodile sve do pred kraj prvog perioda igre. Ipak, ušlo se u neizvesnu završnicu, poen za poen. Nošene sjajnom igrom Voronkove i Parubetsove, Ruskinje su uspele da osvoje prvi set, na razliku – 27:25.

Italijanke kao da su se od tog trenutka trgle i počele da igraju dobro. Naredna dva seta obe ekipe igrale su u serijama, ali ovoga puta, neizvesne završnice pripale su izabranicama Davidea Macantija.

Četvrti, ispostaviće se završni, set nije se mnogo razlikovao od ostalih. Italijanke su ponovo pojačale u završnici i tako ostvarile pobedu.

Pored odlične Egonu, u pobedničkoj ekipi istakle su se Sila sa 19, odnosno Sorokaite sa 13 poena.

Kod Ruskinja najbolje su bile Natalija Gončarova sa 22 poena. Pratile su je Irina Koroljeva sa 12 i Irina Voronkova sa 11 poena.

Polufinale između Italije i Srbije na programu je u subotu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading