Finale Seoskih igara u subotu 31. avgusta!

Autor:

Sport

30.08.2019

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bliži se finale Seoskih igara Sportskog saveza Srbije. Takmičenja su održana u pet opština - Majdanpek, Petrovac na Mlavi, Zaječar, Kraljevo i Valjevo, a njihove dve najbolje ekipe u subotu 31. avgusta odmeriće snage i boriće se za vrednu nagradu:

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije
Davor Štefanek i Goran Marinković

 - Naš pilot projekat - Seoske igre Sportskog saveza Srbije, dolazi do svog finala. Veoma smo zadovoljni reakcijama publike što nam daje podstrek da ovaj projekat nastavimo još bolje. Cilj je promovisati sport, zdrav način života, druženje i prave vrednosti i u takozvanim malim sredinama - rekao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i dodao:

- U subotu u Rudnoj Glavi biće verujem žestoka borba. Ono što sam video na takmičenju na lokalu jeste da su takmičari veoma motivisani i borbeni. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu, bez povreda i u sportskom duhu. A nagrada je vredna - sportski teren u selu pobednika, a na taj način želimo da nastavimo da radimo na poboljšanju sportske infrastrukture u našoj zemlji - zaključio je Štefanek.

Brojke pokazuju da interesovanja ima, po komentarima zaključujemo da im je nedostajala ovakva manifestacija:

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije

- Na regionalnom nivou takmičilo se do sada iz 5 opština 45 ekipa, najviše ih je bilo iz Majdanpeka njih 14 čak. Oni imaju dugu tradiciju, obeležavaju 50 godina održavanja Igara, to je i razlog zbog kog tamo organizujemo finale. Posetilaca je bilo oko 4000 što je signal nama iz Saveza da ovu ideju moramo negovati i u narednim godinama. Ne smemo zaboraviti da se zahvalimo teritorijalnim sportskim savezima na pomoći pri organizovanju ovog takmičenja, koji su se potrudili da nam olakšaju ovu prvu godinu - rekao je generalni sekretar Goran Marinković.

Takmičenje počinje u 9h u subotu, dok je svečano otvaranje zakazano za 12h.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading