Moćne Srpkinje u velikom stilu nastavljaju pohod na EP: Aleksić i Bošković "izbombardovale" Grkinje za maksimalan učinak!

Autor:

Sport

28.08.2019

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašice Srbije su maksimalnim rezultatom savladale selekciju Grčke u četvrtom kolu grupe A Evropskog prvenstva rezultatom 25:21, 25:17, 25:21.

RepublikaFoto: ossrb.org
Odbojkašice Srbije

Srpkinje su posle uvodnih poena Tijane Bošković i Brankice Mihajlović, za vođstvo od 6:2, kontrolisale prvi set, ali su Grkinje uspevale da održe korak.

Mini serijom 3:0, ekipa Zorana Terzića pobegla je na 16:12, ali je Grčka posle tajm-auta uzvratila i prišla na 16:15.

U nastavku se igralo poen za poen, pre nego što je na scenu stupila Maja Aleksić  koja je sjajnim servisima  pogurala naše devojke posle čega je set rutinski priveden kraju  25:21.

U drugom setu je sjajno funkcionisao prijem,ali i servis, Grkinje su uspele da drže korak do prvog tehničkog tajm-auta. Maja Aleksić je odigrala maestralnu partiju i u ovom setu napravila prevagu, a priključile su joj se Boškovićeva i Mihajlovićeva u finišu drugog seta. Srbija je u velikom  stilu završila drugi deo igre 25:17.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Naše devojke su sjajno otvorile poslednji set, Grkinje nisu imale rešenje za tandem Aleksić-Bošković koje su bile nezaustavljive.  Srbija je rano napravila prednost i uspešno je održavala, uspevala je Grčka u par navrata da dođe do izjednačenja, ali tada bi reagovale ili Tijana Bošković ili Brankica Mihajlović ili sjajna Maja Aleksić.

Ekipu Zorana Terzića do pobede je vodila Tijana Bošković sa 20 poena Bošković, Brankica Mihajlović je dodala 16, a Maja Aleksić 11.

Kod Grkinja, Anti Vasilantonaki bila je najbolja sa 17 poena, dok je 9 upisala Olga Strantzali.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading