Srpkinje posle preokreta do druge pobede na EP: Bugarke počele furiozno, a onda ih je Brankica Mihajlović "odučila" od odbojke!

Autor:

Sport

25.08.2019

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašice Srbije su upisale drugu pobedu u drugom kolu Evropskog prvenstva, pošto su bile bolje od selekcije Bugarske rezultatom 15:25, 25:21, 25:21, 25:16.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Brankica Mihajlović

Odlučno su Bugarke krenule protiv favorizovanih Srpkinja, odmah su nametnule svoj tempo, uspele su  da se odbrane i povedu. Srpkinje su praktično bile bez šanse, nisu uspele naše devojke da naprave seriju poena i uhvate rezultatski priključak, pa je prvi set pripao Bugarkama 16:25.

Posle izgubljenog prvog seta Srbija je zaigrala onako kako ume. Ubedljivo izgubljeni prvi set nije opteretio naše odbojkašice, međutim, sredinom seta je usledio pad u igri koji nas nije skupo koštao. Manje su naše odbojkašice grešile u nastavku, bile su mnogo koncentrisanje  u finišu seta i imale su raspoloženu Brankicu Mihajlović koja je terorisala protivnice. Sve to je rezultovalo da se dođe do izjednačenja 25:21.

Srbija je potpuno uspela da se oporavi od ubedljivo izgubljenog prvog seta, i preokrene rezultat u svoju korist. Prednost koju su napravile sredinom seta trećeg seta uspele su da održe i na kraju dođu do seta prednosti 25:21.

Bilo je jasno da Bugarke nemaju snage za preokret, jesu naše devojke oscilirale i u poslednjem setu, ali bila je jasna razlika u kvalitetu , iako su Bugarke bile neuporedivo veći izazov od selekcije Finske.

Najefikasnija u našem sastavu bila je Brankica Mihajlović sa 27 poena, Tijana Bošković je imala 16, odnosno Stefana Veljković sedam.

Bugarsku je predvodila Nasja Dimitrova sa 20 poena, dok je Gergana Dimitrova imala 15.

Srbiju u ponedaljak od 16 časova čeka duel sa Francuskom, koja je u prvom kolu pobedila Bugarsku, ali je u drugom izgubila od Grčke. 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading