(FOTO) Split domaćin velikog Međunarodnog finala Sportskih igara mladih!

Autor:

Sport

19.08.2019

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle tri dana odmora, druženja i kupanja, ponedeljak i utorak su rezervisani za takmičenja, na velikom Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih. Split je ugostio oko 1.000 učesnika iz Srbije, Hrvatske i BiH. Publika je na terenima širom ovog čuvenog grada sa oduševljenjem pratila uzbudljiva nadmetanja u tenisu, šahu, rukometu i uličnoj košarci, kao i atletskoj trci na 60 metara.

RepublikaFoto: SIM Srbije Predrag Sretenović
Sportske igre mladih

Kao i uvek, u Splitu je i ove godine pobedilo drugarstvo, a  medalje su zaslužili su dečaci i devojčice iz sve tri države, koji od samog dolaska u ovaj grad, u petak, 16. avgusta, koriste svaku priliku da se upoznaju i porazgovaraju sa svojim vršnjacima iz drugih gradova, da zajedno odu na plažu ili u šetnju, ali i da sa njima spontano započnu partiju bilo koje igre koja ih u tom trenutku inspiriše, bez obzira na to kojim se sportom inače bave.

U utorak 20. avgusta, na redu su takmičenja u odbojci na pesku, odbojci, stonom tenisu, Lino turnitru u igri između dve vatre i Coca-Cola Kupu u malom fudbalu.

Spektakularna ceremonija  svečana ceremonija zatvaranja Sportskih igara mladih održaće se u sredu 21. avusta, od 21 sat, na splitskoj Rivi, kada će sve prisutne pozdraviti osnivač Igara Zdravko Marić.

RepublikaFoto: SIM Srbije Predrag Sretenović
Sportske igre mladih

Publiku na čuvenom šetalištu Rivi, očekuju koncert novosadskog benda „Frajle“ i Mije Dimšić, vatromet, bogat program i izuzetno zanimljivi gosti. Ceo Split ali i region i ove godine živi u ritmu Igara, a kako stvari stoje, taj ritam će narednih dana biti znatno ubrzan, jer nam predstoje najuzbudljiviji momenti u ovogodišnjoj sezoni. I baš zato su, između ostalog Igre – zakon!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS, Podravki Srbije i Naftnoj industriji Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading