NA REDU JE MEĐUNARODNO FINALE SPORTSKIH IGARA MLADIH: Deca iz Srbije sad biju bitke u Splitu!

Autor:

Sport

15.08.2019

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodno finale Sportskih igara mladih, koje će okupiti dečake i devojčice, mlade sportiste iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske biće održano od sutra, pa do 22. avgusta u Splitu. Preko 1.000 mališana, njihovih pratilaca i sportskih radnika iz sve tri države, družiće se i takmičiti. Delegacija iz Srbije broji 300 članova, a predstavnici naše zemlje takmičiće se u deset sportova na terenima širom Splita, od čuvene hale Gripe, pa do terena u studentskom centru Kampus.

RepublikaFoto: SIM Srbije-Stefan Cvetković
Sportske igre mladih

- Posle predivne završnice Državnog finala u Beogradu u toku su završne pripreme za polazak u Split. I ove godine nastavili smo da se uspešno borimo za naš osnovni cilj, a to je da se duh igara širi i da se borimo za svaki dečji osmeh. Sport, igre i mladost ili sreća, izazov i motiv, skraćenice su koje simbolizuju mnogo, a ako stavimo sve to u naš okvir, dobijemo Sportske igre mladih. Deci-učesnicima u Splitu želim da se druže, da steknu nove prijatelje, takmiče se i imaju mini-letovanje. A na kraju i da uživaju na spektakularnoj ceremoniji zatvaranja igara, koja će se po tradiciji održati na Rivi - istakla je Ivana Jovanović, predsednica "Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije".

Igre, kojima podršku daju Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i mnogi drugi, zaista su i ove godine opravdale očekivanja. Učestvovalo je preko 75.000 dece i mladih!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading